románia

05.
07.
08:10

Máshol is elszórják az uniós pénzt

Arad megyében százával épültek az úgynevezett turisztikai információs pontok, amelyek többsége sohasem működött, sőt, volt olyan önkormányzat, amely eleve más célra akarta hasznosítani ezeket a helyiségeket.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
06.
17:44

Nagy dobásra készül Románia

"Óriási előrelépést" tett a kolozsvári önkormányzat a tervezett városi metró megépítése felé. Elnevezték a 20 kilométeres vonal 19 állomását. A metró jelképesen Mócföldtől az Egyesült Európáig fog közlekedni.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
28.
22:57

Június elejétől nyithat Románia

Az oltáskampány sikerének függvényében június elsejétől tervezi a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások fokozatos feloldását a román kormány, addig csak alkalmi jelleggel, vagy kísérleti események szintjén tekintenek el a szabályok betartásától - jelentette ki szerdai sajtóértekezletén Florin Citu miniszterelnök.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
21:30

Kényszerszabadságra küld több mint 700 embert a bukaresti repülőtér-üzemeltető állami vállalat

Kényszerszabadságra küldi több mint 700 alkalmazottját a bukaresti repülőtereket üzemeltető állami vállalat, mivel a járvány idején 75 százalékkal csökkent az utasforgalom – közölte szerdán a vállalat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
09:50

Íme, az uniós országok, amelyek segítettek Indiának - Magyarország nincs köztük

Az Európai Bizottság - ígéretének megfelelően - megszervezte, hogy a tagállamok segítséget nyújtsanak Indiának, ahol az elmúlt héten újult erővel támad a koronavírus-járvány. A támogatás főleg oxigént és gyógyszer jelent.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
22:31

Tabu lett a román aranytartalék bolygatása

A román parlament alsóháza ügydöntő jogkörrel kedden elutasította az aranytartalék hazaszállításáról rendelkező törvénytervezetet, amelyet Liviu Dragnea, a román ellenzéki szociáldemokraták volt elnöke terjesztett be - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
06:40

Ismét irigyelhetik a magyar autósok romániai társaikat

Elindult az idei romániai roncsautó-program, amelyben a régi verdájukat korszerű új autóra cserélő autósok jelentős állami támogatást kapnak, idén többet, mint tavaly.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
26.
11:38

Új sztrádaszakaszt kap Magyarország - indul a tervezés

A Roden Mérnöki Iroda Kft. tervezheti az M49-es gyorsforgalmi út második - Ököritófülpös és Csenger (az országhatár) - közötti szakaszát, nettó 673 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
04.
24.
07:42

Már meghirdettek egy fesztivált Romániában

Romániában minden esély megvan arra, hogy megtartsák a nyár végére időzített fesztiválokat. Ha az átoltottság nem érné el a kívánt szintet, akkor kisebb létszámot engedélyezhetnek a hatóságok.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
22.
15:00

Romániában összehívják a legfelsőbb védelmi tanácsot az ukrán helyzet miatt

Klaus Iohannis román államfő rendkívül aggasztónak nevezte a Fekete-tenger térségében, különösen az Ukrajna keleti határvidékén kialakult helyzetet, és bejelentette, hogy emiatt jövő hétre összehívja a legfelsőbb védelmi tanácsot (CSAT) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna