rosznyefty

03.
19.
16:55

Újabb csapást mértek a lengyelek az oroszokra

A lengyel állami olajvállalat csökkentette oroszországi olajvásárlását azt követően, hogy megállapodott az amerikai Exxon Mobillal - lényegében az orosz olaj kiváltásáról.

Szerző(k): Barabás Júlia
08.
21.
13:43

Nagyot esett a Rosznyefty nyeresége

Jelentősen, 15 százalékkal csökkent a Rosznyefty orosz olajvállalat nyeresége a második negyedévben az alacsonyabb olajárak, a kitermelés korlátozása és az olajszennyezés miatti válság következményeként - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
27.
09:04

Putyin hatalmasat bukhat hazárdjátékán

Az orosz vezetés egyik gopolitikai játszmája Venezuela támogatása, s bár Líbia vagy Irak esetén súlyos veszteségek érték az oroszokat, amikor a velük szövetkező rendszer megbukott, most sem tágítanak az összeomlás szélén tántorgó rezsim mögül.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
07.
10:39

Óriási égésről érkezett hír

Óriási tűz keletkezett az egyik szibériai olajmezőn, ki kellett telepíteni a közeli olajfinomító munkatársait, illetve a környéken lévő falvak lakóit.

Szerző(k): Barabás Júlia
10.
22.
09:08

Fejbe találta az USA-t az oroszokra hajított bumeráng

Oroszországot az idén már háromszor büntették gazdasági szankciókkal, amitől azt várták, hogy nagyon visszaesik az ország gazdasága. A terv egy jó ideig működött, aztán Donald Trump elnök betett a világgazdaságnak más háborúival. Így pedig a gyengülő rubelt felkarolta az emelkedő olajár. Bár a mostani modellre nem érdemes alapozni Vlagyimir Putyinéknak, egyelőre nem álltak földbe és rövid távon dagad a tárcájuk.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
19.
20:20

Nőtt a Rosznyefty profitja

Nyereségnövekedést ért el tavaly a Rosznyefty vezető orosz olajipari cég - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
02.
12.
17:27

A Rosznyeft lépne a Mol helyébe

Horvátországon múlik, hogy kinek adja el az INA horvát olajipari vállalatot, de Washington nem szeretné, ha azt orosz társaság venné meg, ez hiba volna - mondta horvát újságíróknak hétfőn Robert Kohorst, az Egyesült Államok új zágrábi nagykövete.

Szerző(k): Szász Péter
02.
05.
07:08

Nagy fordulatot jósolnak Oroszországban - mi lesz Putyinnal?

Tudja-e folytatni Oroszország azt a nemzetközi politikai és részben gazdasági offenzívát, amelyet az elmúlt években kezdett, és ha igen, milyen hosszú ideig? Az is kérdés, megváltoznak-e az ország prioritásai azzal, hogy Vlagyimir Putyin - vélhetően - utolsó elnöki ciklusába lép?

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
08.
19:01

Gigaper indult a legnagyobb orosz olajvállalat ellen

A Sisetma orosz magánholding kártérítés címén 330,4 milliárd rubeles (1493,27 milliárd forint) ellenkeresetet nyújtott be a legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyefty és annak egyik leányvállalata, a Basnyefty ellen pénteken a moszkvai választottbíróságon - írta az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
14.
20:19

Betett a venezuelai helyzet a Rosznyeftynek

Négy százalékkal esett a Rosznyefty orosz olajipari cég árfolyama kedden a moszkvai értéktőzsdén arra a hírre, hogy "részleges csőd" kategóriába sorolta Venezuela adósi besorolását a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő. Az orosz cég nemrég venezuelai kőolaj vásárlásáról állapodott meg, aminek ellenértékét előre kifizette - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna