rubel

04.
23.
14:45

Lépéskényszerbe került az orosz jegybank

Március után áprilisban is kamatot emelt Oroszország központi bankja, ráadásul a vártnál is nagyobb mértékben, miután az újabb szankciós hullám jelentősen gyengítette a rubelt, és az infláció tovább gyorsult.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
23.
17:11

Oroszországban szinten maradt az alapkamat

Az orosz központi bank a várakozásokkal összhangban 4,25 százalékos történelmi mélyponton tartotta az alapkamatot pénteki kamatdöntő ülésén, de kamatcsökkentést helyezett kilátásba, amire valamikor a közeli hónapokban kerülhet sor.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
02.
17:57

Gyengülni kezdett a rubel, miután bebizonyosodott, Navalnijt megmérgezték

Gyengülni kezdett a rubel a német kormánynak arra a szerdai bejelentésére, hogy a Novicsok elnevezésű harci idegmérgek csoportjába tartozó anyagot mutattak ki Alekszej Navalnij, az orosz ellenzék vezérének szervezetében - írja az MTI a Reutersra hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
26.
22:50

Gyengült az orosz és a fehérorosz rubel is

Az orosz rubel 2016 eleje óta legalacsonyabb szinten áll az euróval szemben. A fehérorosz belpolitikai bizonytalanság miatt újabb történelmi mélypontra süllyedt szerdán a fehérorosz rubel - írja az MTI a Reutersra hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
24.
13:53

Történelmi kamatlépés Oroszországban

A várakozásokkal összhangban 25 bázisponttal, 4,25 százalékra - újabb történelmi mélypontra - csökkentette az alapkamatot Oroszország központi bankja pénteken, és jelezte, hogy a következő hónapokban további monetáris lazítás jöhet az alacsony inflációs és a recesszióba süllyedő gazdaság miatt.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
10.
17:36

Gyengül a rubel - beavatkozik a jegybank

Öt év óta először külföldi devizát ad el az orosz jegybank, Kazahsztán központi bankja pedig jelentősen megemelte irányadó kamatát, hogy megállítsa a nemzeti fizetőeszköz gyengülését - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
09.
16:02

Sokéves olajháborúra kell készülni

Oroszország bőséges valutatartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy ellensúlyozza az olajárzuhanás miatt kieső exportbevételeit, ennek szellemében többéves állóháborúra készülnek az olajpiacon.

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
23.
20:51

Nagyot nőtt az orosz bankok profitja

Az orosz bankok adózott eredménye 46,3 százalékkal nőtt az idei első tizenegy hónapban az ország jegybankjának adatai szerint - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
09.
24.
22:10

Putyin kabinetfőnöke családjának hatalmas ingatlanvagyona van

Vlagyimir Putyin orosz elnök kabinetfőnökének, Anton Vajnónak a családjáról kiderült, hogy összesen 1,6 milliárd rubelnyi (12 milliárd forintnyi) ingatlant tulajdonol Moszkvában és környékén – írja a 444 a Republic nevű orosz lap nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
09.
16.
09:52

Nemcsak a forint áldozat - ez rángatja a valutákat

Átmeneti stagnálás után lassú ütemű forintgyengülésre, éves távlatban 340-350 forintos euróárfolyamra, az angol font esetében pedig a brexit sorsától függő zuhanásra vagy meredek emelkedésre számít a Sberbank szakértője, Horváth István.

Szerző(k): Szabó Dániel