s

05.
18.
22:40

Az oltás enyhíti a hosszan tartó Covid-19 tüneteit

Enyhíti a hosszan tartó Covid-19 tüneteit a koronavírus elleni oltás - derült ki egy nemzetközi felmérésből, amely válaszadóinak mintegy 55 százaléka mondta azt, hogy javult az állapota az első adag - főként mRNS - vakcina után.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
22:07

Itt az új pályázat, milliókat kaphat e-autó vásárlására

Tovább ösztönözheti az elektromos autók iránti növekvő érdeklődést a most megjelent ártámogatási pályázat, az állami támogatás miatt az év végére 20 ezer darabra bővülhet a hazai zöld autópark a Használtautó.hu szerint.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
21:26

Adóbevallás: hosszított nyitva tartás lesz a NAV-nál

Hosszított nyitva tartás lesz a NAV központi ügyfélszolgálatain csütörtökön - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
21:20

Nagyon megy a vezető barkácsláncnak

Meredeken, 31 százalékkal emelkedett a Home Depot összehasonlítható árbevétele az első negyedévben, enyhítve azokat az aggodalmakat, hogy az Egyesült Államok és egyben a világ legnagyobb barkácsáruházlánca a koronavírus-járvány hatására felerősödött kereslet visszaesésére számíthat, miután egyre több ember kapja meg a védőoltásokat - írja az MTI a Reuters hírügynökségre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
20:59

C- vagy D-vitamint szedjünk koronavírusra? Szlávik János válaszolt

Sokkal ritkábban kerülnek kórházba és intenzív osztályra koronavírus-fertőzéssel azok, akik megkapták az oltást – mondta Szlávik János az InfoRádió Aréna című műsorában. A gyerekek kisebb valószínűséggel fertőznek meg másokat, ezért a 12 év alattiakat végképp nem lesz érdemes beoltani - nyilatkozta az infektológus.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
20:24

Az EU-ban is megvédik a nagykun rizst

Az Európai Bizottság keddi jóváhagyásával a nagykun rizs megnevezés felkerült az oltalom alatt álló földrajzi jelzések uniós listájára, azoknak a termékeknek a jegyzékére, amelyek neve védelemben részesül az Európai Unióban - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
19:57

Folytatódott a forint erősödése

A forint erősödött az euróhoz, a frankhoz és a dollárhoz képest kora estére a nemzetközi kereskedelemben a reggeli szintekkel összevetve - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
19:37

Eseménytelen napot zárt a budapesti tőzsde

Iránykeresős nap volt a keddi a BÉT-en, egyedi hír nem érkezett. A vezető részvények közül az OTP-nél profitrealizálás volt, a Mol ára nem változott, a Richter kis csökkenéssel zárt, a Telekom enyhén emelkedett - mondta Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
19:16

Eurómilliárdok mennek a Pfizerhez, csak kérdés, hol kötnek ki

A Pfizer számára komoly bevételnövekedést jelent a BioNTech német vállalattal közösen kifejlesztett koronavírus-vakcina. Az amerikai cég tökéletes adóoptimalizációjához holland, gibraltári, luxemburgi és delaware-i leányvállalatokat használ fel, hogy spóroljon az állami terheken. A Pfizer 2020-as éves jelentése 13,5 százalékos "effektív adókulcsot" említ, vagyis arányosan kevesebb adót fizet, mint egy hollandiai kis pékség.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
18:51

Az évszázad feltámadása vár az Airbnb-re

Az évszázad feltámadására számít a turizmusban az Airbnb vezére. Amerikában nagyon jó a helyzet, Európában bizonytalanabbak a kilátások. Ahol lehet utazni, ott már utaznak az emberek.

Szerző(k): Lovas-Romváry András