sargentini-jelentés

04.
14.
15:11

A Tesco nyögi a koronavírus-járvány következményeit

Megterhelte a Tesco eredményét a koronavírus-járvány, de a lengyel piacról való kiszállás lehetőséget ad a magyar, cseh és szlovák piacra való további összpontosításra - írta meg londoni pénzügyi forrásokra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
10:31

Állami alapnyugdíj bevezetését szorgalmazza az OECD

A mindenki számára előnyös gyors gazdasági fellendülés biztosítása, az üzleti környezet és a munkaerő képzettségének javítása - ezeknek a prioritásoknak kellene szerepelniük a magyar döntéshozók listáján az OECD Going for Growth című legfrissebb jelentése szerint. A nemzetközi szervezet emellett egy állami alapnyugdíj bevezetését is javasolja az időskori szegénység csökkentése érdekében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
11:13

Még mindig takarékoskodnak a magyarok

2020 során a hazai gazdaság külső egyensúlyi mutatói a járvány hatásai ellenére javultak: a folyó fizetési mérleg egyenlege többletbe fordult, miközben a külső finanszírozási képesség a GDP 2 százaléka fölé emelkedett - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss Fizetési mérleg jelentéséből.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
30.
17:44

Dörgedelmes kritikát kapott a magyar kormány

"A politikailag vezérelt médiaszabályozó-hatóság és a médiapiacon megjelenő, torzító hatású állami beavatkozás együttes hatása kikezdte a média pluralizmusát és a véleménynyilvánítás szabadságát Magyarországon", ezért "legfőbb ideje", hogy az országban helyreállítsák az újságírói és a médiaszabadságot - jelentette ki Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa kedden az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
22.
12:23

Már 1,3 milliárd álprofilt törölt a Facebook

Összesen 1,3 milliárd kamufelhasználót távolított el és világszerte 12 millió, koronavírusról szóló bejegyzést jelölt meg álhírként a Facebook 2020 utolsó negyedévében - írja a Telex.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
11.
11:08

Fukusima: sebészkést forgatnak a sebben

Tíz éve előbb a tóhokui földregés, majd az ezt követő cunami, végül az ennek következményeként kialakuló nukleáris katasztrófa tette ismertté világszerte Fukusima nevét. A békebeli Japán eddigi legnagyobb iparági rombolásának hatásai és következményei mára elég jól kivehetővé váltak.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
04.
16:42

A Lufthansánál 2445 milliárd forint égett el

A Lufthansa csoport (Lufthansa Group) 6,7 milliárd euró (2 445 milliárd forint) veszteséget termelt tavaly, amikor a koronavírus-járvány miatt többször is gyakorlatilag leállt a légiközlekedés - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
02.
16:52

Vukovich Gabriella az ENSZ-ben vállal statisztikusi vezető feladatot

Az ENSZ statisztikai bizottsága az idei, 52. ülésszakot megelőző tisztújítása során Vukovich Gabriella címzetes egyetemi tanárt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökét egyhangúlag a bizottság alelnökévé választotta.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
02.
16:35

Megtalálták maguknak a kórházakat a kiberbűnözők

Kétszer annyi kibertámadás érte a járvány elleni küzdelmet támogató iparágakat 2020-ban, mint amennyi támadás 2019-ben volt, az IBM Security X-Force adatai szerint

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
26.
07:15

Nagy éve volt a Richternek 2020-ban

A Richter Gedeon Nyrt. 2020-ben 115,164 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, ami 126,5 százalékkal nagyobb az előző évinél - közölte a gyógyszeripari vállalat.

Szerző(k): Rácz Gergő