sebastian_kurz

06.
07.
12:17

Oroszország elvágná a gázvezetéket, amitől Magyarország is függ

Oroszország azzal fenyegetőzött, hogy politikai okokból elzárja az ukrán gázt, közvetlenül azután, hogy bejelentette, hogy elkészült az új Északi Áramlat 2 tranzitút Németországba. Ausztria és Németország is partner volt az új ellátási útvonal kiépítésében, Magyarország ugyan rosszul járhat vele, de nem kommentálta a lépést.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
06.
21:11

Ausztriában növekszik az oltási kedv, tumultus a legnagyobb bécsi oltóponton

Bécsben tumultus alakult ki a főváros legnagyobb, az Austria Centerben kialakított oltópontjánál vasárnap. Növekszik az emberek oltási kedve, hosszú sorokban vártak a vakcinára. Közelíti a négymilliót a beoltottak száma.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
22.
15:14

Oda van az osztrák "csodagyerek" politikai szüzessége

Sebastian Kurz osztrák kancellár jó eséllyel megúszhatja azt a vádat, miszerint nem mondott igazat egy parlamenti vizsgálóbizottsági meghallgatáson, ám súlyos árat kell fizetnie a botrányért. Elvesztette politikai ártatlanságát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
22:10

Most megúszta a bizalmatlansági indítványt az osztrák kancellár, de nincs vége az ügyének

Az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) hétfőn bizalmatlansági indítványt kezdeményezett Sebastian Kurz kancellár (Osztrák Néppárt, FPÖ) ellen, melyhez a parlament rendkívüli ülésén a többség nem csatlakozott. Mivel az indítványt a többi ellenzéki párt sem támogatta, szavazásra nem került sor.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
12.
16:09

Börtönbe kerülhet az osztrák kancellár

Vizsgálatot indított az osztrák korrupcióellenes hivatal Sebastian Kurz kancellár ellen azzal az alapos gyanúval, hogy egy parlamenti bizottsági meghallgatáson hazudott. Az ilyen vétség börtönbüntetést vonhat maga után.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
19.
17:58

Koronavírus: egymillió adag Szputnyik V vakcinát vásárol az osztrák kormány

Ausztria egymillió adag Szputnyik V vakcina vásárlásáról döntött, mindazonáltal az orosz vakcinával történő oltás csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélye után kezdődhet meg - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
16.
20:12

Ausztria májusra tervezi a teljes nyitást

Ausztria májusra tervezi a teljes nyitást, tehát egy időben nyitnak majd meg a hónapokkal ezelőtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bezárt éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények is.

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
07.
16:39

Lecsapnának az orosz és a kínai vakcina gyártására a szomszédban

Sebastian Kurz osztrák kancellár azt szeretné, ha az orosz Sputnik V és a kínai vakcinát Ausztriában gyártanák - idézi Kurz Welt am Sonntagnak adott interjúját a 444.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
21.
14:14

Merkel az orosz, Kurz bármilyen vakcinának örülne

Németország támogatást biztosít Oroszországnak az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltás európai uniós engedélyeztetéséhez - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben az MTI szerint. Eközben Sebastian Kurz és további három uniós kormányfő - a dán Mette Frederiksen, a görög Kiriákosz Micotákisz és a cseh Andrej Babis - levelet intézett Charles Michelhez, az uniós tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnökéhez, hogy minél gyorsabb legyen a vakcinák engedélyeztetése.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
17.
16:02

Szigorítanak Ausztriában és meghosszabbítják a zárlatot

Ausztriában másodszor is meghosszabbítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó teljes zárlatot - jelentette be Sebastian Kurz kancellár vasárnap.

Szerző(k): Szász Péter