sertéságazat

03.
19.
17:28
Erre kell figyelni, ha jó húsvéti sonkát akarunk

Erre kell figyelni, ha jó húsvéti sonkát akarunk

Közel 7 ezer tonna sonkát eszünk meg húsvétkor, de mennyibe fog kerülni idén, és mit kell elkerülni, ha jó termékre vágyunk?

Szerző(k): Kreivich Orsolya
09.
20.
16:32
Modern sertésmetropolisszá avanzsálhat Békéscsaba

Modern sertésmetropolisszá avanzsálhat Békéscsaba

Csaknem hatmilliárd forintból épült sertéstelep Békéscsaba külterületén, ahol éves szinten 25 ezer vágósertés értékesítésével számolnak – közölte a beruházó Hajdúsági Agráripari (HAGE) Zrt.

Szerző(k): Horváth Tibor
07.
26.
08:15
Riadóztatták az állattartókat

Riadóztatták az állattartókat

Magyarország megvédi sertésállományát az afrikai sertéspestitől, jelentette ki Nagy István a tagországok agrárminisztereinek tanácsülését követően, miután kétoldalú megbeszélés keretében Horvátország agrárminisztere arról tájékoztatta, hogy országában megjelent az afrikai sertéspestis vírusa a házisertés-állományban is.

Szerző(k): Economx
04.
09.
15:31
Globálisan tíz százalékkal nőhet a baromfi és sertéshús-fogyasztás

Globálisan tíz százalékkal nőhet a baromfi és sertéshús-fogyasztás

Európa legmodernebb sertéstelepének megépítésével éves szinten 350-500 ezer hízósertés előállításával számol az UBM. Közleményük szerint célkitűzéseik alapja, hogy a következő években globálisan tíz százalékkal növekedhet a baromfi- és sertéshús-fogyasztás.

Szerző(k): Drávucz Péter
02.
23.
07:15
Növekedett a sertéshús behozatal

Növekedett a sertéshús behozatal

Az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériumának elemzése szerint az USA sertéshústermelése másfél százalékkal növekedhet 2023 első negyedévében az egy évvel korábbihoz képest, miközben a szakértők a hízósertés termelői árának 11 százalékos csökkenésére számítanak

Szerző(k): Horváth Tibor
02.
06.
18:01
Odavannak ezért a magyar élelmiszerért Szingapúrtól New Yorkig

Odavannak ezért a magyar élelmiszerért Szingapúrtól New Yorkig

Noha harminc éve még a kihalás fenyegette, ma már exkluzív élelmiszernek számít a világ minden táján a mangalica. Most a hazai fogyasztás ösztönzésére indult kéthetes kampány.

Szerző(k): Nagy Kristóf
01.
03.
07:03
A sertésállomány igen, de a disznóvágások száma nem csökken Magyarországon

A sertésállomány igen, de a disznóvágások száma nem csökken Magyarországon

Manapság már nem az EU-s rendeletek ismeretének hiánya, hanem az élelmiszer-biztonsági intézkedések betartása a legnagyobb kihívás a házi és a vágóhídi disznóvágások alkalmával. A felmérések szerint ugyan a sertésállomány nem nő Magyarországon, de a vágások száma évről-évre magasabb. Ennek egyik oka lehet, hogy egyre inkább nő a kereslet a minőségi hústermékek iránt.

Szerző(k): Sz.Horváth Zsolt
12.
21.
12:11
Pokollá tette az állattartók életét az időjárás és az árak emelkedése

Pokollá tette az állattartók életét az időjárás és az árak emelkedése

Nem kedvezett az állattartóknak az idei év: az önköltség jelentős megugrása mellett az időjárás és a munkaerő hiánya is nehézséget okozott. A legnagyobb baj az elmúlt évekhez hasonlóan a sertéságazatban mutatkozik, ezzel szemben a tejtermelők növelték bevételüket. Egyelőre nem várható, hogy fellélegezhetnek az állattartók: rövidtávon esélye sincs a takarmány- és energiaárak érdemi csökkenésének.

Szerző(k): Nagy Kristóf
04.
22.
08:36
Másfélszeres sertéshús-drágulás a láthatáron

Másfélszeres sertéshús-drágulás a láthatáron

Az elmúlt két hónapban robbanásszerűen nőtt a sertés ára, így a sertéstartók fellélegezhetnek, ám a vágóhidak még nem tudták továbbhárítani a költségnövekedést a vevőikre, ami nem maradhat így hosszú ideig. E történet végén a bolti vásárlót is eléri majd a drágulás, ami borítékolhatóan a fogyasztás csökkenéséhez vezet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
07.
15:56
Olyan drágulás éri el a húspultokat, hogy bajba kerülnek a magyar vásárlók

Olyan drágulás éri el a húspultokat, hogy bajba kerülnek a magyar vásárlók

Ugyan nő a hazai termékek aránya a magyarországi üzletláncokban, de míg a multiknál 70-71,5 százalékos volt a javulás, addig a magyar tulajdonú láncoknál 78-82,5 százalékos volt. A sertéstartók költségei annyit nőttek, hogy a boltláncoknak és a vásárlóknak is el kell fogadniuk, hogy jelentős drágulásra van szükség, vagy veszélybe kerülnek az állattartók.

Szerző(k): Szabó Dániel