spórolás

01.
07.
14:14

Nagy a baj Tatabányán - megszorít az önkormányzat

Tatabányán 30 százalékkal csökkentik a képviselők fizetését, csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz a városházán, és költségcsökkentő intézkedések is várhatók a város életének számos területén - közölte közösségi oldalán csütörtökön a város ellenzéki polgármestere.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
19.
08:00

90 százalékos többség támogatná a kormányzati pénzosztást

A magyarok alig 10 százaléka mondja azt, hogy karácsony előtt a kormánynak nem kellene támogatást adnia a pénz nélkül maradt családoknak: nagyjából fele-fele arányban vélik úgy, hogy semmilyen kormányzati támogatásnak nincs helye, vagy hogy spórolni kellene az állam pénzével. Az emberek 90 százaléka viszont vagy rezsitámogatást, vagy készpénzt várna el a kormánytól - derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató legfrissebb reprezentatív kutatásából.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
16.
10:22

Ez vár a lakáspiacra az idei trendforduló és hullámvasutazás után

Hullámvasútra került idén a lakáspiac: a koronavírus-járvány előtti fékezést tovább fokozta a járvány megjelenése. 2020-ban a fővárosban a járvány előtti szinthez képest az átlagos eladási négyzetméterárak 5,8 százalékkal csökkentek. Még bizonytalan, hogy meddig tartja sakkban a lakáspiacot a járványhatás, de extrém ingadozások nem várhatók - állapítja meg az ingatlan.com elemzése.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
10.
11:54

Fordulóponthoz érkezett a lakáspiac egy friss elemzés szerint

Az ingatlanpiac megtorpanása következtében tavalyhoz képest átlagosan 1,3 évvel rövidült a lakáshoz jutási idő Magyarországon, a megyénkénti különbségek azonban hatalmasak. Míg Budapesten több mint 16 év, addig Nógrád megyében alig 5 év alatt lehet egy 60 négyzetméteres lakás vételárát két átlagjövedelemből reálisan kigazdálkodni az OTP Ingatlanpont számítása szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
15.
11:56

Karácsony: Pokoli nehéz év lesz Budapestnek 2021

A következő év pokoli nehéz lesz. A válság és a kormány megszorításai drámai mértékben, 88 milliárd forinttal csökkentik a főváros bevételeit - írja Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
16.
16:55

A Google Chrome fontos és hasznos fejlesztést kap

Augusztustól irtja az erőforráséhes reklámokat a Chrome - írja a HWSW.hu.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
13.
09:23

Egyre többet szoronganak a fiatalok az anyagi gondok miatt

Átlagosan 418 ezer forint megtakarításuk van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak a 2019 harmadik negyedévi adatok szerint, ezen belül a 19-25 évesek 220 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 évesek átlagosan 800 ezer forinttal - írja az MTI. Ugyanakkor az is kiderül, hogy a fiataloknál egyre gyakoribb a szorongás is például a váratlan kiadások, a betegség miatti bevételkiesés és a tartozások miatt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
10.
24.
08:01

Melyik a legjobb sütő? Ijesztő különbségek! - íme a teszt végeredménye

Bár a legfrissebb nemzetközi tesztet megnyerő beépíthető sütő több mint 900 ezer forintba kerül, a második, harmadik és negyedik helyen végzett készülékekért kevesebb mint 200 ezer forintot kell adni.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
18.
16:00

Így spórol az építkezésen a magyar

Közel minden tizedik magyar - a fiatalabb körében még többen - szeretne építkezni a közeljövőben. Az építkezők közel 30 százaléka azonban nem kulcsrakész házat venne, hanem maga fejezné be a kivitelezést, amihez az ismerősök között keresne vállalkozót, hogy ezzel is spórolhasson.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
28.
13:48

Rezsikedvezményt kínál a Nemzeti Közművek - nemcsak nyugdíjasoknak

Az NKM folytatja „Zöldben gondolkodunk!” elnevezésű kampányát, a most E-számlára regisztráló ügyfelek 2019. augusztus 26. és 2019. október 31. között garantált ezer-ezer forint jóváírást kapnak földgáz vagy áramszámláikra.

Szerző(k): K. Kiss Gergely