spd

06.
07.
07:32

Meglepetést hozott Merkel pártja Szász-Anhaltban

A szavazatok csaknem 40 százalékát összegyűjtve a Kereszténydemokrata Unió (CDU) győzött a németországi Szász-Anhalt tartományban vasárnap tartott törvényhozási (Landtag-) választáson, a hivatalos előzetes végeredmény szerint - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
06.
20:35

Rácáfol a CDU a közvélemény-kutatásokra, a párt kaphatta a legtöbb szavazatot Szász-Anhaltban

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) gyűjtötte össze a legtöbb szavazatot a volt kelet német Szász-Anhalt tartományban vasárnap tartott törvényhozási (Landtag-) választáson az urnazárás után közölt első eredménybecslések szerint - írja az MTI. A párt nem csak az előzetes közvélemény-kutatásokra cáfolt rá, hanem jelentősen erősödött a 2016-os választás óta.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
23.
08:07

Bekeményíthet Németország a választások után

Megrángatnák a német külpolitikát a Zöldek, ha megnyernék a szeptemberi parlamenti választásokat - derült ki a három kancellerjelölt vitáján, amelyen a környezetvédő párt indulója helyenként élesen szembe került konzervatív és szociáldemokrata ellenfelével.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
10.
11:05

Merkel "klónja" is kevés lehet a sikerhez

A német szociáldemokraták gigantikusan nagy bajban vannak, elképzelhető, hogy a szeptemberi választások után szerény kis politikai pártként lesznek kénytelenek folytatni pályafutásukat. Csak egyelőre népszerű kancellárjelöltjükben bízhatnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
15.
11:25

Úgy tűnik, az utánam az özönvíz jegyében távozik Angela Merkel

Elsősorban a szeptemberi parlamenti választások szempontjából jelentős a konzervatív német CDU veresége a hét végi tartományi választásokon, ugyanis lényegesen befolyásolhatja, ki lesz a CDU/CSU pártszövetség kancellárjelöltje. Úgy tűnik, nagy kockázatot kell vállalnia a keresztény párosnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
14.
19:37

Exit poll: a zöldek és a szociáldemokraták nyerhettek két német tartományban (bővítve)

A németországi Baden-Württemberg tartományban a Zöldek, Rajna-vidék-Pfalz tartományban a szociáldemokraták (SPD) kapták a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
22.
15:21

Merkelék döntöttek a nők javára, fejére áll Németország

Megegyeztek az Angela Merkel kancellár kormánykoalíciójában lévő pártok, hogy hamarosan bevezetik a kötelező női kvótát a német nagyvállalatok többségénél. Szinten minden nagyobb cégnél elvárás lesz a női tag a vezetésben.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
10.
12.
21:40

Kemény üzenet a magyar kormánynak a német külügyminisztertől - reagált Gulyás Gergely

Ezután lesz egy további eszközünk, amely nagyon fájdalmas az olyan országok számára, mint Magyarország és Lengyelország - a német külügyminiszter mondta ezt egy fórumon az uniós jogállamisági mechanizmus bevezetése kapcsán. Erre reagált a Facebookon Gulyás Gergely - idézte az atv.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
18.
15:37

Kilecvenfokos fordulat jöhet Németországban Merkel után

Elsőként a német pártok közül a szociáldemokraták megjelölték kancellárjelöltjüket Olaf Scholz pénzügyminiszter személyében. Ezzel nem csupán a politika nagyközönségét, hanem még saját párttagságukat is meglepték. A politikai sakkhúzás bejöhet az SPD-nek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
19.
19:39

Merkelék népszerűsége nőtt a járvány óta

Megugrott a kormánypártok támogatottsága Németországban a koronavírus-járvány kezdete óta, és a lakosság többsége nem tartja túlságosan megterhelőnek a védekezést szolgáló korlátozásokat - mutatták ki közvélemény-kutatások az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel