sportfinanszírozás

06.
13.
18:20

Hobbiból globális üzlet lett: hódít az e-sport

Részben a koronavírus-járvány hatására egyre nagyobb figyelem övezi az otthoni kikapcsolódást nyújtó iparágakat, beleértve a szórakoztatóipar egyik legújabb szegmensét, az e-sportot is. A lezárások óta még az átlagosnál is több új hatás ér minket, ami nemcsak az üzleti és a családi életben változtatja meg az eddig megszokott hétköznapokat, hanem a szabadidő eltöltésében is. Az otthon töltött idő növekedésével egyre inkább előtérbe kerülnek az olyan szabadidős tevékenységek, melyek a képernyőkhöz, virtuális és digitális térhez kapcsolódnak.

Szerző(k): Napi.hu
05.
19.
15:15

Kiderültek a számok: a kormány még többet költ majd sportra

A kormány a sporttal kapcsolatos kiadásokra - főként beruházásokra - a jövő évi költségvetésben 340 milliárd forintot tervez elkölteni - összesítette a 2022-es központi költségvetésről szóló javaslat számait az Mfor.hu. Az összegből mindössze 1,8 milliárd menne a sport népszerűsítésére, a diák- és szabadidősport támogatására.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
08.
07:30

Négyezer vendég érkezik Budapestre a hétfőn kezdődő vizes Eb-re

A LEN tagállamainak 99 százaléka azért választotta, hogy eljön Magyarországra, mert biztonságban érzik magukat, mert Magyarországon az átoltottsági adatok a legjobbak Európában, tudják, hogy jól szervezünk - véli Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ). Hétfőtől a Duna Aréna és a Lupa-tó ad otthont két hétig a vizes Európa-bajnokságnak.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
18:30

Szurkolók betörtek a Manchester United stadionjába

Több száz szurkoló tört be a Manchester United stadionjába, hogy tüntessen a tulajdonosok, azaz a Glazer család ellen. Emiatt csúszik a csapat Liverpool elleni rangadója - írja az Index.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
09.
17:55

Foci-Eb: eddig csak az MLSZ vállalt be telt házas meccseket a Puskásban, júniusban

Az Európai Labdarúgó-szövetség a honlapján hozta nyilvánosságra, hogy nyolc város – köztük Budapest – biztosan nézők előtt rendez mérkőzéseket a nyári Európa-bajnokságon. Magyarország vállalta, hogy a járványügyi intézkedések betartása mellett telt házas meccsekre kerülhet sor a Puskás Arénában - adta hírül az Index. Hazánk még a beutazást is megkönnyíti a szurkolóknak.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
20.
13:05

Korlátoznák a Forma-1-es pilóták fizetését

Az Alpha Tauri csapatának vezetője, Franz Tost úgy véli, hogy a Forma-1-es pilótáknak nem lenne szabad 10 millió dollárnál többet keresniük évente - írja az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
20.
16:04

Ezer fát kivágnak az épülő atlétikai stadion telkén

A nettó 150 milliárd forintért épülő új budapesti, atlétikai stadion és a hozzá tartozó kiegészítő projektelemek miatt ezer fát vágnak ki. A stadion telkére a kivágottak helyett 327 fát ültetnek el, a kötelező fapótlás nagy részét pedig pénzzel váltják ki a beruházók: 1332 fa ültetése helyett 106 millió forintot fizetnek - tudta meg az Átlátszó portál.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
06.
06:35

Egymilliárdos pluszt kaphatott a Fradi edzője

Különösen jövedelmező volt az elmúlt őszi idény Szerhij Rebrovnak, a Ferencváros vezetőedzőjének: azzal, hogy csapata a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, 3 millió eurót (egymilliárd forintot) keresett – írja a hvg.hu szerint Sport.ua ukrán hírportál. A tréner éves fizetése 1,7 millió euró (610 millió forint).

Szerző(k): Domokos Erika
11.
13.
18:14

A kormány sportberuházások milliárdos támogatásáról döntött

Három sportcélú beruházásra közel 10 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány és támogatta további 14 ilyen beruházás előkészítését is.

Szerző(k): Németh Géza
11.
01.
16:29

Döntött a kormány: 204 milliárdot költ az új atlétikai stadionra

A kormány összesen 204 milliárd forintot különít el a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra épülő új stadion építésére és a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre - derül ki a pénteki Magyar Közlönyből.

Szerző(k): Domokos Erika