strabag

11.
21.
08:04

Sorra buktak a kormányok a magyarokkal közös üzlet miatt, most újra megpróbálják

Szlovénia legnagyobb infrastrukturális beruházása lesz - ha egyszer legalább egy kapavágásig eljutnak - a Divaca-Koper vasútvonal fejlesztése. A magyar kormány 2018. óta beszállna az építkezésbe, de egy kormány már belebukott az üzletbe. Most Janez Jansa és Orbán Viktor erős szövetségesek, ezért a budapesti részvétel újra napirendre került. Mészáros Lőrinc partnercége nagyon aktív lett Szlovéniában, és sok jel utal arra, hogy az eurómilliárdos üzletből nem maradnak majd ki. Részletes körkép a projekt politikai és üzleti hátteréről.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
03.
12:30

Drágult az M3-as metró déli szakaszának a felújítása

Mintegy másfél milliárd forinttal drágult a budapesti M3-as metróvonal déli szakaszának a felújítása. Az indok: két állomáson lifteket kellett beszerelni.

Szerző(k): Németh Géza
11.
03.
06:40

Nagy szennyvízberuházást nyert a Strabag

A Sátoraljaújhelyen és környékén megvalósuló szennyvíz elvezetési és -tisztítási beruházást a Strabag Építőipari Zrt. nyerte, nettó 6 milliárd 846 millió forinttal. A becsült ellenérték csaknem egyharmadával több, nettó 9 milliárd 6 millió forint volt. A vesztesek között volt Mészáros Lőrinc cége is.

Szerző(k): Németh Géza
11.
01.
13:38

Baj van a Hárosi Duna-híddal - megnevezték a felelőst

Az osztrák Strabag vezette STR M0 Konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el a Deák Ferencről elnevezett Hárosi Duna-híd kialakításánál, a beépített saruk alulméretezés miatt folyamatosan tönkremennek, ami a forgalom már többedszeri leállításához vezet - mondta az MTI szerint Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára vasárnap a hídnál tartott sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
26.
08:59

Főhet a feje Karácsony Gergelyéknek

A Lánchíd felújítására jelentkezett négy vállalatból három kormányközelinek mondható, így a főváros vezetése jó eséllyel kénytelen lesz ezek valamelyikével üzletelni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
19.
07:35

Gyalogos-biciklis Duna-híd épül Dunakilitinél

A Dunakiliti és Dobrohost (Doborgaz) közötti gyalogos-kerékpáros Duna-híd magyarországi részét a Strabag Általános Építő Kft. építheti meg, nettó 621 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
02.
24.
11:41

Egy kilométer közel 4 milliárdért - örülhetnek a 8-ason autózók

A 8-as számú főút Veszprém déli elkerülő szakaszának első ütemét a Strabag Építő Kft. építheti meg, nettó 25,84 milliárd forintért.

Szerző(k): Németh Géza
01.
13.
14:59

Drágulás a Liget Projektben - frissítve

Pótmunkák miatt drágul az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ építése - derül ki az uniós közbeszerzési közlönyből. A Városliget Zrt. közölte, hogy a 4,1 milliárd forintos drágulás már 2017 augusztusában bekövetkezett, a mostani módosítás a beköltöző Intézmények (Szépművészeti Múzeum, Néprajzi Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria) múzeum-technológiai szerelése - raktártechnológia és bútorozás - során felmerült pótmunkák elrendelésére vonatkozik.

Szerző(k): Németh Géza
12.
29.
09:07

Jövőre sem biciklizhet Budapestről a Balatonra

A fővárosból a Balatonra tartó kerékpárút nem készült el 2019 nyarára, a teljes, 108 kilométeres útvonal még 2020-ban sem épül meg. A közbeszerzési eljárások alapján több szakasz kivitelezése is legkorábban tavasszal kezdődhet el, a kivitelezés 10-15 hónapot vehet igénybe.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
14.
17:35

Nagyon jó hírt kaptak a Somogyban autózók

Elkészült a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakaszának fejlesztése, a forgalom kétszer két sávon óránként 110 kilométeres sebességgel haladhat - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika