stratégia

06.
20.
19:01

Közel az igazság pillanata, dönteni kell a nemzeteknek, melyik "bandába" állnak

A G7, a NATO és a Biden-Putyin csúcstalálkozó valójában arról szólt, hogy a világ visszatér egy olyan időszakba, amelyet a nagyhatalmak rivalizálása határoz meg. Ez rossz hír a kis országoknak, mert el kell dönteniük, hogy hova állnak. Könnyű két szék közt a pad alá kerülni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
09.
11:20

Beszólt a magyar-lengyel párosnak az amerikai guru

Intő példának tartja Magyarországot és Lengyelországot az EU számára Francis Fukuyama közgazdász professzor, mivel politikájukkal aláásták az uniónak azt az imázsát, hogy a demokrácia fáklyahordozója.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
01.
11:59

Nemzetstratégiai vásárlásról döntött a kormány

A kormány nemzetstratégiai jelentőségű összefonódássá nyilvánította az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-nek az MVM Energetika Zrt. általi megszerzését.

Szerző(k): Németh Géza
05.
21.
19:52

Hódítók vetettek szemet az örök fagy birodalmára

A világ kicsinél nagyobb országai egyetértenek abban, hogy a klímaváltozás miatt jelentősen nőtt az Északi-sark geopolitikai jelentősége. Még egy majdnem az egyenlítőnél lévő hatalmat, Indiát is izgatja, mi történik a Föld tőle távoli, jéghideg csücskén.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
14:02

Nemzeti hidrogén stratégiát fogadott el a kormány

Elfogadta a kormány a Nemzeti hidrogén stratégiát, Magyarország ezzel nagy lépést tett az innovatív, fenntartható, zöld gazdaság irányába – írta a közösségi oldalán szerdán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
17.
17:50

Stratégiai megállapodást kötött a 4iG és a Magyar Nemzeti Múzeum

Stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Múzeum és a 4iG Nyrt. Az erről szóló megállapodást hétfőn, a Nemzeti Múzeum dísztermében írták alá - közölte a 4iG Nyrt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
10:31

Idegennel dolgoztatná ki stratégiáját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a hosszú távú stratégiai terve kidolgozására a februártól alapítványi formában működő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Szerző(k): Németh Géza
04.
22.
15:50

Mától a kiadóvállalatoknak és a műsorgyártóknak is mindenről jelenteniük kell

Egy tegnap megjelent, mától hatályos kormányrendelet alapján immár stratégiai cégnek számítanak a kiadóvállalatok és a műsorgyártó cégek is, így mindenről jelenteniük kell, ami a vállalkozással történik.

Szerző(k): Domokos László
04.
15.
10:11

A kormány felkarolja a leégett műanyagüzemet

Azonnali hatállyal alá kell írni Magyarország Kormánya, és a Jász-Plasztik Kft. között kötendő stratégiai együttműködési megállapodást - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
15.
08:41

"Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek

Úgy tűnik, nincs megfelelő együttműködés a kormány és a roma civil szervezetek között az új romastratégia kialakításában, pedig enélkül nem lehet uniós forrásokat lehívni a tervek végrehajtásához.

Szerző(k): Komócsin Sándor