svájcifrank-hitel

06.
23.
08:27

"Céltáblára" került az MVM

Befektetésre ajánlja az MVM-et két nemzetközi hitelminősítő.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
22.
19:59

Kiakadt a montenegrói kormányfő a kínai hitelből épült autópálya miatt

Meglátogatta a sokat bírált, kínai hitelből épülő autópályát a fél éve megválasztott montenegrói miniszterelnök. Zdravko Krivokapics elismerte, hogy ez Európa legdrágább útszakasza és a kormánynak fogalma sincsen, hogy miből fogja visszafizetni az egymilliárd eurós kínai hitelt - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
12:41

Leállítják a Fudan Egyetemet és a belgrádi vasutat a választás után - levelet írt Kína elnökének az ellenzék

Minden ellenzéki miniszterelnök egyetért abban, hogy a jelenlegi formájában, titkosított szerződésekkel sem a Fudan Egyetem budapesti beruházását, sem a belgrádi vasútvonal ügyét nem támogatják. Ettől még versengésen alapuló jó kapcsolatot akarnak Kínával - derül ki a jelöltaspiránsok közös leveléből, amelyet Hszi Csin-ping elnöknek címeztek.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
21.
20:03

Örvendetes hírt kaptak a diákhitelt fontolgatók

Kamatmentes marad a felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2, valamint a szak- és felnőttképzésben bevezetett Képzési Hitel2 is, emellett változatlanul rekordalacsony, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel1 és a Képzési Hitel1 termék is.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
21.
10:38

Hitelesek: fontos üzenetet küldött az MNB

A törlesztési moratórium alatti időszakban is kamat rakódik a vissza nem fizetett hitelre. Ezt a futamidő megnyújtásával évente egyenlő részletekben lehet majd visszafizetni (nem tőkésítik), s a havi törlesztő is megegyezik a fizetési stop elrendelésekor számítottal. Aki viszont nem szeretne több kamatot visszafizetni és anyagi helyzete megengedi, annak érdemes minél hamarabb ismét megkezdenie hitele törlesztését - hívta fel a figyelmet az MNB.

Szerző(k): Domokos László
06.
19.
08:21

Felminősítették a briteket

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Nagy-Britannia "AA mínusz" szintű államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
17.
16:59

A hitelmoratórium fenntartását kéri a Fidesz-frakció a kormánytól

A hitelmoratórium fenntartását kérte a kormánytól debreceni kihelyezett ülésén a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja - közölte Kocsis Máté frakcióvezető csütörtökön sajtótájékoztatón, Debrecenben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
14.
12:24

A bankok és a biztosítók az ingatlanpiaci pörgés nyertesei

A tavalyi megtorpanást követően idén, az első negyedévben már az élénkülés látszik az ingatlanpiacon. Az elhalasztott ingatlanvásárlások realizálása mellett fontos szerepet játszanak ebben az állami támogatások. Az ingatlanpiac fellendülése jelentősebb igényt generálhat a banki és biztosítási szolgáltatások terén is.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
12.
16:14

Moratórium: irtózatosan sok hitelnél kellett lépni a bankoknak

Gyűlnek a viharfelhők a hazai hitelpiacon. Csaknem 960 milliárd forintnyi lakossági hitelt strukturáltak át a bankok főképpen a moratórium miatt az első negyedévben. Ezek a hitelek valóban kockázatosan lehetnek, a fizetőképes adósok moratóriumos tartozásait ugyanis nem kellett átsorolni, az MNB engedményt adott ezen a téren.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
11.
18:32

Új céges eljárást vezetnek be Magyarországon - csőd helyett szerkezetátalakítás

A parlament elfogadta a szerkezetátalakításról szóló törvényt, amely megoldást nyújthat a fizetésképtelenség határára sodródott vállalkozások problémáinak korai kezelésére. A szerkezetátalakítási eljárás leginkább a csődeljárás alternatívája lehet; ebben az esetben azonban az adós maga döntheti el, hogy mely hitelezőivel tárgyal és kiket von be a folyamatba, sőt, bizonyos esetben az eljárást is titokban tarthatja. A legfontosabb tudnivalókat a DLA Piper Hungary szakértői foglalták össze.

Szerző(k): Domokos Erika