svájcifrank-hitel

06.
10.
08:00

Mennyi a törlesztője egy 15 millió forintos lakáshitelnek?

Legyen az belvárosi lakás vagy kertes ház, befektetés vagy a család új otthona, az ingatlanvásárlás mindannyiunk életének meghatározó része. Az emelkedő lakásárak mellett sokan vesznek igénybe lakáshitelt, ezért a Bank360 elemzői megvizsgálták melyek a hónap kölcsönei.

Szerző(k): Bank360.hu
06.
09.
15:10

Rengeteg a potyautas a moratóriumban, sokan azt sem tudják, mennyit buknak vele

A bankszektor legnagyobb problémája az idén a moratórium. A hitelintézetek vezetői úgy látják: sokan veszik igénybe potyautasként a lehetőséget, és közülük sokan nincsenek tisztában azzal, mivel jár majd a törlesztés szüneteltetése. A bankszektor ennek ellenére optimista, a nyereség növekedését, a bevételek bővülését várják az idén.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
09.
09:36

Keményen bírálják a kormány javaslatát a bankok

Keményen bírálta a hitelezési moratórium meghosszabbítását Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke a Portfolio.hu konferenciáján. Az első moratóriumot támogatták a bankok, de most már a résztvevők többsége nem szorul rá. Az ilyen ügyfelek támogatása hátráltatja a kilábalást.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
09.
07:08

Moratóriumban van? Készüljön fel a nagyon durva meglepetésre!

Akár 17 évvel is nőhet a futamidő és 5,8 millió forinttal a visszafizetendő összeg egy 1,5 millió forintos személyi hitelnél ha az adós jövő nyárig bent marad a moratóriumban. Minél később lép ki valaki, annál tovább és többet fizethet. Az MNB szerint sokan nem is szorulnak rá a lehetőségre, mégis igénybe veszik, vannak, akik csak azért, mert jobban szeretnek költeni, mint takarékoskodni.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
07.
19:26

Világtornát tudna nyerni a regionális bankrendszer

A koronavírus-jávány ellenére is csökkent tavaly a közép- és kelet-európai gazdaságokban a nem teljesítő banki kinnlevőségek (NPL) összege, elsősorban a masszív kormányzati beavatkozások miatt - közölte hétfőn Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
07.
13:08

Több milliárdos hitelt vesz fel a BKV

FRISSÍTÉS: a lapértesülést megerősítette a társaság, jobb híján több milliárd forintos működési célú hitel felvételére készül.

Szerző(k): Domokos László
06.
06.
22:53

Reagált a kínai követség a Fudan-tüntetésre

Reagált Kína budapesti nagykövetsége a hétvégi, Fudan budapesti campusának építése elleni és a Diákváros melletti tüntetésre, amelyen szerintük egyes budapesti politikusok rendkívül téves megjegyzéseket tettek Kínával kapcsolatban.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
06.
17:56

Karácsony szerint a tiltakozás megtette a hatását, a kormány meghátrált

Karácsony Gergely azt javasolja az ellenzéki miniszterelnök-jelölteknek, hogy közösen írjanak levelet a kínai állami vezetőknek, amelyben világossá teszik, bármelyikük is lesz kormányfő 2022 után, nem kívánják megvalósítani a kínai Fudan-beruházást. Karácsony kormányváltás esetén pragmatikus viszonyt szeretne kialakítani Kínával, világossá téve, hogy Magyarország a nyugati politikai berendezkedés mellett kötelezi el magát.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
06.
09:46

„Inkább diákvárost, mintsem adósságot” – tüntetők a Fudanról

Különös demonstrációt tartottak az elmúlt hetekben a kormány által minden fórumon támogatott, az ellenzék által minden módon támadott Fudan Egyetem ellen. A legtöbben nem amiatt támadják az intézmény budapesti kampuszát, mert a kínai propagandától és befolyásszerzéstől tartanak, hanem ellenzik, hogy a fiataloknak olcsó lakhatást biztosító Diákváros terhére építenék azt meg, valamint aggasztónak tartják, hogy az állam eladósodik Kína felé, hogy egy kínai egyetem épüljön kínai cégek által. Riport a szombati tüntetésről és a résztvevők gazdasági aggályairól.

Szerző(k): Nagy Martin
06.
04.
16:38

Új módi az Aldiban - elég később kifizetni a számlát

Új fizetési megoldással találkozhatnak az Aldi németországi vásárlói: a nem élelmiszereket ezentúl elég akár a vásárlástól számított két héten belül kifizetni. Az Aldi ugyanis együttműködést kötött a svéd Klarna fintech céggel, amely kamatmentes hitel segítségével kínál rugalmasabb fizetési lehetőséget.

Szerző(k): Csernátony Csaba