számítógép

06.
18.
17:20

Szuperszámítógép, több mint hárommilliárdért

A 4iG Nyrt. és a Delta Systems Kft. szállíthat szuperszámítógépet Debrecenbe, nettó 3 milliárd 138 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 3 milliárd 289 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
06.
03.
13:53

Mire indulnak a gyerekek az interneten?

A gyerekek érdeklődése tavaly a „szoftver, audió és videó”, valamint az „e-kereskedelem” kategóriák iránt nőtt, míg az „internetes kommunikációs média” és a „számítógépes játékok” kategóriák iránt enyhén csökkent. A legnépszerűbb alkalmazások listáját a TikTok, a YouTube és a WhatsApp vezeti. Időközben a TikTok csaknem kétszer akkora népszerűségre tett szert, mint az Instagram.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
31.
08:48

Megfutamodott az oktatási kormányzat

A tervekkel ellentétben nem tekint bele az oktatási kormányzat a pedagógusok otthoni számítógépeibe azon a címen, hogy ellenőrzi az azokon lévő oktatási anyagokat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
11.
15:40

Szuperszámítógép beszerzésére nyert közbeszerzést a 4iG konzorciuma

A 4iG Nyrt. által vezetett konzorcium ajánlatát hirdették ki nyertes ajánlatként a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által „Szuperszámítógép és tárolók szállítása” tárgyú, európai uniós nyílt közbeszerzési eljáráson - közölte a cég a BÉT honlapján publikált rendkívüli tájékoztatásában.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
15:19

Fontos fejlesztés jön az M2-es úton

Az M2-es gyorsforgalmi út az M0 autóúti csomópontja és a Dunakeszi dél forgalmi csomópontja között, a dinamikus forgalomirányítás bevezetéséhez szükséges kiviteli tervek elkészítésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
21.
12:32

Mégsem teszi rá a kezét a Discordra a Microsoft

A járvány alatt online játékosok chatszobájából általánosan használt szolgáltatássá váló Discordot mégsem veszi meg a Microsoft. A cég inkább egyedül folytatja.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
23.
13:38

A Microsoft rágyorsulna a Discordra

A Microsoft piaci források szerint szívesen megvásárolná az online játékosok kedvenc kommunikációs csatornáját szolgáltató Discordot. Az üzlet még nem biztos, lehet, hogy tőzsdére menne inkább a cég.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
09.
13:51

Kicsit lassul, de így is jelentős lehet a PC-eladások növekedése

A tavalyi 11 százaléknál kisebb mértékben ugyan, de így is jelentősen, 8 százalékkal bővülhet az idén a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook, tablet) piaca - véli az ágazati piackutató szingapúri Canalys.

Szerző(k): Szász Péter
02.
09.
14:59

Új adattörlési szolgáltatást indít az állam

Új szolgáltatás biztosítja májustól a fogyasztók magánszférájának védelmét: a felhasználóbarát, állam által elismert, ingyenes, hitelesített szoftver használatával, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) segítségével mindenki saját magának tudja végrehajtani készülékén a végleges adattörlést - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI szerint.

Szerző(k): Szász Péter
02.
09.
09:26

Öt dolog, amit érdemes megtenni a nyugdíjasok online biztonságáért

A nagyszülők, dédszülők körében nagyjából 820 ezren interneteznek már viszonylag rendszeresen, azaz legalább hetente belépnek a digitális világba, azonban kevésbé vannak tisztában a virtuális tér kockázataival, mint a fiatalabb, rutinosabb felhasználók – hívja fel a figyelmet a biztonságos internet napján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Szerző(k): Szász Péter