széchenyi_kártya

06.
18.
07:08

Kifutnak a válsághitelek: ilyen új lehetőségek várnak a hazai vállalkozásokra

Néhány nap, legfeljebb pár hét, és nem lehet már tovább igényelni a most még elérhető válsághiteleket. Több mint 4 ezer milliárd forintnyi került ezekből a hazai vállalkozásokhoz, amelyiknek nem jutott, most új konstrukciók közül kereshet megfelelőt. A választék szűkösebb lesz: egy-két MFB-s hitel és a Széchenyi Kártya új konstrukciói várják a cégeket.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
31.
19:42

Pazarul sikerült a 2020-as év az új magyar óriásbank számára

A pandémiás helyzet okozta válság ellenére a Magyar Bankholdinghoz tartozó bankok aggregált mérlegfőösszege a hazai piacon messze a legnagyobb mértékben, közel ötven százalékkal nőtt tavaly, ezzel a bankcsoport megerősítette második helyét a hazai hitelintézeti piacon. A betétállomány bővítésében a Magyar Bankholding tagjai szintén kiemelkedően teljesítettek, amelyek a hitelkihelyezéseket is jelentősen növelni tudták. A következő években a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesítésével az üzleti mutatók javulása várható, a működési költségek csökkentése mellett.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
14.
11:04

Koronavírus: félmilliárdos mentőövet kapott Havasi Balázs cége

A koncertek lemondása miatt az előző évi negyedére esett Havasi Balázs zongorista-zeneszerző többségi tulajdonában lévő cég bevétele 2020-ban, az évet 184 milliós veszteséggel zárták. A vállalkozás likviditását ugyanakkor jelentős forrásbevonás javította, 252 millió forint támogatás és 250 milliós MFB-s tőkebefektetés mellett államilag támogatott Széchenyi Turisztikai Kártya-hitel is segíti a járvány utáni talpra állásban - derül ki a friss céges adatokból.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
12.
08:00

Mit tehet egy vállalkozás azért, hogy felgyorsítsa a hiteligénylés folyamatát?

A vállalkozások számára a siker kulcsa sokszor az, hogy képesek-e kihasználni a kínálkozó lehetőségeket, gyorsan reagálni a váratlan pénzügyi, piaci helyzetekre. Az időzítés a hitelfelvételnél is rendkívül fontos, különösen ha rövid időn belül van szükség a finanszírozásra. A Bankmonitor szakértői ahhoz adnak tanácsokat, hogy mit tehet maga a vállalkozás a gyors hitelfelvétel érdekében.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
03.
04.
11:22

Jó hír kaptak a bajba került vállalkozók

A Széchenyi kártya program kríziskonstrukciói 2021. december 31-ig már biztosan a vállalkozók rendelkezésére állnak, miután a kormány 2021. június 30-áról 2021. december 31-éig meghosszabbította ezen hitelek igénybevételének a lehetőséget.

Szerző(k): Domokos László
02.
16.
08:00

10 dolog, amit mindenképpen tudnia kell egy vállalkozónak, ha hitelt venne fel

De vajon miből fognak felkészülni a majdan várható fellendülő keresletre, ha nem hitelből? A Bankmonitor.hu tanácsai a vállalkozásoknak, hogy miként kezdjenek hozzá a hitelfelvételhez.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
12.
17.
11:04

Öntik a pénzt a vállalati hitelprogramba

A Széchenyi Kártya Programra - a jövő évi költségvetésben - további 20,3 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. A tervezett 31 milliárd forint növekedett ennyivel.

Szerző(k): Németh Géza
12.
02.
18:02

A hazai vállalkozók 30 milliárdos hitelt igányeltek Széchenyi Turisztikai Kártyán

November végéig 777 vállalkozó 30 milliárd forint szabadon felhasználható forrást igényelt a Széchenyi Turisztikai Kártya konstrukcióban – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
20.
14:12

Cafeteria 2021: visszavágják a Szép-kártya kedvezményeket - egymillióan érintettek

Az őszi adócsomagban a személyi jövedelemadóról szóló törvény szabályait érintő javaslatok körében érdemi változás, hogy az idei évhez képest a béren kívüli juttatásnak minősülő Szép-kártya támogatások áprilisban megemelt keretösszegeit lecsökkenti a kormány 2021-ben - hívta fel a figyelmet az adózóna.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
07.
10:45

Ingyenhitel a taxisoknak is

A Széchenyi kártya programban 2020. szeptember 21-én bevezették a Széchenyi turisztikai kártya folyószámlahitel október 22-től már a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozások számára is elérhető – jelentette be Parragh László, az MKIK elnöke, egyben a Kavosz Zrt. igazgatósági elnöke.

Szerző(k): Csernátony Csaba