szén

04.
19.
18:10

Koronavírus: ezt mutatják most a szennyvízadatok

A 15. heti mérések szerint lassú csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
15.
12:13

Felmérték a Duna menti csapvizek szennyezettségét, megjöttek az eredmények

Jelenleg nincs humán egészségügyi kockázata a csapvizek gyógyszerszennyezettségének - derült ki egy friss kutatásból.

Szerző(k): Domokos László
04.
14.
18:55

Továbbra is Szerbia Európa piszkos szenesembere

Miközben az Európai Unióban tavaly több mint ötödével csökkent a szenes erőművek termelése, Szerbia és Boszina-Hercegovina továbba is befűtött, és még többet füstölgött. Új jelenség viszont a Balkánon a negatív áramár; még szokni kell a meglétét. Többek közt ez olvasható ki a legfrissebb kontinentális energiamérlegből.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
12:59

Megadták az engedélyt a fukusimai szennyezett víz tengerbe ürítéséhez

A sérült reaktorok hűtésére felhasznált, sugárszennyezetté vált víz tározókapcitása a végéhez közeledik, így a japán kormány - ha feltételekkel is, de - megadta az engedélyt arra, hogy egymillió tonna szennyezett anyagot a tengerbe engedhessenek a fukusimai atomerőmű közelében.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
10:08

A görögök tisztább levegőt akarnak venni

Hivatalossá vált, hogy Görögországban négy széntüzelésű erőműegységet lekapcsolnak a hálózatról, az egyik közülük a kibocsátási határérték tizenötszörösével szennyezett. A még megmaradó kazánblokkoknak is meg vannak számlálva a napjaik.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
07:08

Felkészültek a svédek az ezeréves ugrásra

A megújuló energia után, akár már holnap zöld lesz a hidrogén, de egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz is, hogy a vasból és acélból is legyen zöld. Nem a színe, hanem az eredete és az előállítása lesz a tradicionális gyártásúnál sokkal-sokkal környezetkímélőbb. És ha ez a mutatvány a svédeknek sikerül, ezzel tizedével lejjebb húzzák az egész ország szén-dioxid-kibocsátását is.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
09.
11:10

A lakosság túlnyomó többsége klímaszorongó

A energetikai termelőként és szolgáltatóként ismert Alteo közvéleménykutatást végzett, mely szerint a magyarok 87 százaléka klímaszorongó és aggódik a környezetpusztítás következményei miatt. A válaszadók leginkább az erdőirtást, a klímaváltozást és a légszennyezést tartják hazánkban igen súlyos problémának.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
08.
16:12

Az USA szövetségeseit is eltiltaná Kínától

Az Egyesült Államok Szenátusának Külkapcsolati Bizottsága április 14-én kétpárti egyeztetést tart egy újabb, a kínai gazdasági nyomulást visszaszorító törvénytervezetról. A cél az, hogy elősegítsék az ország azon képességét, hogy visszaszorítsa Kína növekvő globális befolyását - közölte egy szenátusi forrás a Reutersszel. Magyarországnak is lehet még konfliktusa ebből.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
14:43

Több mint 100 milliós kár keletkezett a leégett áruházban

Több 100 millió forintos kárt okozott a Spar Magyarországnak a szentendrei áruházuk raktárában szerdán este keletkezett tűz - közölte Maczelka Márk kommunikációs vezető az MTI kérdésére csütörtökön.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
07.
11:20

Kiderült, mi vár a Mátrai Erőműre

A gázturbinás átépítést mellett a nagy hulladékégető megtartását, további napelemparokat, valamint egy hidrogéngazdasági egység megépítését ígérte a visontai szénerőmű vezetője egy interjúban.

Szerző(k): Szabó M. István