szőlő

01.
20.
11:32

Sietniük kell a szőlőtermesztőknek

Január 28-ig nyújtható be kérelem szőlő szerkezetátalakítási támogatásra, amely a szőlőültetvények korszerűsítését, a termelés hatékonyabbá tételét szolgálja, a pályázatok elbírálásánál elsőbbséget élveznek az integrált termelési láncokban résztvevő gazdák.

Szerző(k): Tóth László Levente
12.
19.
18:15

Koch Csaba az év bortermelője

Kihirdették a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. A Magyar Bor Akadémia „Év Bortermelője Magyarországon 2019” választás nyertese Koch Csaba lett.

Szerző(k): Tóth László Levente
12.
05.
06:20

Ennyire volt jó befektetés a termőföld - mutatjuk az árakat

Csökkent ugyan a lendület, de továbbra is az árnövekedésé volt a főszerep a hazai termőföldpiacon, ebben a jelentős korlátozást hozó földforgalmi törvény 2014-es bevezetése sem hozott változást - derül ki a Takarékbank elemzéséből. A bank elemzőinek várakozása szerint a földárak az elmúlt évekhez képest kisebb ütemben ugyan, de továbbra is emelkedni fognak.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
29.
20:34

Hullik a pénz a borászatokra

Eddig 35 milliárd forint beruházási támogatást ítéltek meg a borászatoknak a Vidékfejlesztési programban - mondta Nagy István agrárminiszter a XVIII. András napi bormester találkozón.

Szerző(k): Szász Péter
11.
22.
21:15

Illegális szőlőszaporulatot akadályozott meg a Nébih

Több mint ezer gyümölcs- és szőlőoltvány és facsemete forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kecskeméti és dunaföldvári helyszíneken, november közepén tartott ellenőrzése során.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
04.
16:28

A Dunától keletre is meg kell semmisíteni a beteg szőlőtőkéket

A Dunától keletre fekvő borvidékeken is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége, az illetékes kormányhivatalok szakemberei megkezdték a felszámoláshoz szükséges intézkedéseket - közölte a a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján hétfőn.

Szerző(k): Szász Péter
10.
30.
07:18

Kevesebb, de jobb: megjött az idei szüret mérlege

A vártnál kevesebb borszőlőt szüreteltek, de az már látszik, hogy kiváló évjárat lesz az idei - mondta a szerdai Világgazdaságnak a hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
05.
20:19

Tokaj a kormány szíve csücske - 75 százalékos támogatáshoz juthat

Az idei piaci tapasztalatok alapján módosítják a szőlő szerkezetátalakítási támogatások feltételeit, a jövőben előnyt élveznek azok a gazdák, akik tudatosan, a piaci igényeknek megfelelő ültetvény telepítéséhez igényelnek támogatást - mondta az MTI szerint Nagy István agrárminiszter Tokajban, a szüreti napok szombati eseményén.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
13.
10:49

Buksza: ha szőlőt venne, akkor itt egy jó tanács

A fehér szőlő az idén valamivel drágább lett, közel 500 forintért adták a piacokon, a boltláncokban azonban most van olcsóbb. Igaz, drágább is. Árkörkép.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
05.
20:10

Rengeteg pénzt ad az állam a borászatoknak és a bor reklámozására is

Borpromóciós program indul 3,5 milliárd forint kerettel. A borászatok támogatására 45 milliárdot szán az állam.

Szerző(k): Domokos Erika