sz������ja

05.
18.
10:09

Fogy az idő az szja-bevallás elkészítésére, részletfizetést is kérhet

Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-áig. Az utolsó napokban a budapesti és a megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálatok 8 óra 30 perctől 18 óráig tartanak nyitva - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
16.
10:58

Újabb százezreket nyerhetnek az adózáson a családok

További pénz is visszajárhat a személyi jövedelemadó (szja) bevallást elkészítő gyermekes családoknak, mivel további kedvezményeket is érvényesíteni tudnak.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
15.
08:41

Szja: lassan lejár a határidő

Eddig már több mint 875 ezer egy százalékos nyilatkozat érkezett elektronikusan az adóhivatalhoz. Május 20-ig még van idő, addig az egyházaknak, a Nemzeti Tehetség Programnak és a civil szervezeteknek összességében mintegy 50 milliárd forint ajánlható fel - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
13.
11:37

Szja-bevallás: a korábbinál kedvezőbb adószabályok jöttek

Korábban nem volt szabályozva a kriptodevizákkal kereskedő magánszemélyek adózása, ám vége lesz ennek a "jó világnak". A közeledő szja-bevallási határidő apropóján Bagaméry Gáspár ügyvéd, a László Fekete Bagaméry Ügyvédi Iroda partnere mutatta be, miről is van szó a gyakorlatban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
12.
19:06

Válságkezelés: szja-t csökkent Lengyelország

Megszavazta a lengyel szejm csütörtökön azt a kormány által benyújtott törvénymódosítást, amelynek értelmében július 1-jétől 12 százalékra csökkenne a jelenleg 17 százalékos személyi jövedelemadó - írja az MTI lengyelországi tudósítója. A törvénymódosítás része a lengyel kormány inflációt enyhítő csomagjának.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
10:37

Tovább tartanak nyitva a NAV ügyfélszolgálatai május 20-ig

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai a személyijövedelemadó-bevallás miatt 2022. május 16. és 20. között rendkívüli, hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket - közölte az adóhatóság.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
10:35

Fiatalok szja-mentessége: váratlan következményeket találtak

Egy friss kutatás szerint a 25 éven aluli munkavállalók egyharmada tervezi, hogy munkahelyet vált az őket érintő szja-mentesség hatására, de a 25 éven felüliek negyedében is felmerült már a munkahelyváltás gondolata az elmúlt hónapokban.

Szerző(k): Domokos László
04.
21.
12:22

Érkezik a várva várt levél a NAV-tól

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartásában szereplő címre kapják meg 2022. április 30-ig a papíralapú adóbevallási tervezetet azok, akik a postázást kérték, valamint azok, akiknek nincs ügyfélkapujuk, de a tervezet ezer forintnál több visszatérítendő, vagy befizetendő adót tartalmaz - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): Tér Diána
04.
13.
11:55

Minden adózónak üzent a NAV

Idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés a fizetendő személyi jövedelemadóra =szja) és szociális hozzájárulási adóra (szocho), ha együttes összegük nem haladja meg 500 ezer forintot – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Domokos László
04.
12.
13:23

A katások és a webáruházak a NAV fókuszában: itt csaphat le az adóhatóság

Idén kiemelt figyelmet fordít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) többek között a katásokra, a webáruházakra, az őrző-védő cégekre, a nemzetközi tranzakciókra, valamint a legnagyobb személyi jövedelemadó visszaigénylőkre is - adta hírül az EY.

Szerző(k): Tér Diána