sz��ja

01.
25.
08:07

Szja-visszatérítés: a végrehajtó nem foglalhatja le a pénzt

A gyermekes szülők februárban esedékes szja-visszatérítését a végrehajtó nem foglalhatja le - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
01.
24.
14:55

Szja, támogatások, fizetés, infláció: ezek a legfontosabb tudnivalók 2022-ben

Egy sor olyan változás jön 2022-ben, amelyek alapvető hatással lesznek a pénzügyek intézésére. Jön az szja-visszatérítés, változnak a fizetési szokások és az állami támogatások jó része is kifut az idén.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
24.
09:57

Figyelmeztet a NAV: célszerű mielőbb nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Az szja-kedvezményre jogosultaknak érdemes már januárban kitölteniük az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy munkáltatójuk mielőbb figyelembe vegye a nekik járó kedvezményeket - közölte az MTI a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra (NAV) hivatkozva.

Szerző(k): Napi.hu
01.
18.
08:18

Több mint egymillió magyar örülhet: februárban jön az adóvisszatérítés

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján több mint 1,4 millióan kapják kézhez a családi adóvisszatérítést már februárban. Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

Szerző(k): Tér Diána
01.
17.
13:56

Nyilatkoztak a magyarok, így költik el a visszajövő szja-t

Tartozásaik csökkentésére, lakhatási körülményeik javítására, valamint jelentős részben öngondoskodásra fordítják majd a családok a nekik visszajáró 2021-es személyi jövedelemadót – derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének friss felméréséből.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
12.
21:54

Levelet kapnak a kormánytól a gyereket nevelő családok

Az adóvisszatérítéssel kapcsolatban küld hamarosan levelet a családoknak a kormány - derül ki a szerda esti Magyar Közlönyből.

Szerző(k): Szász Péter
01.
12.
10:41

Ez történik majd az szja-visszatérítéssel

Lakásfelújításra, hitelvisszafizetésre és a gyerekekre költhetik leginkább a szülők az szja-visszatérítést, amely néhány hét múlva megérkezik a számlájukra - derül ki az Erste Bank felméréséből.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
06.
07:08

Ezt tervezik a családok az szja-visszatérítéssel

A többség befekteti az államtól visszakapott személyi jövedelemadót - derül ki a Pulzus Kutatónak a Napi.hu megbízásából készült felméréséből. Minden ötödik válaszadó hiteltörlesztésre költi a pénzt, ami a moratórium után észszerű döntésnek tűnik.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
05.
07:25

Szja-visszatérítés: Tállai elárulta, hány nyilatkozat érkezett

A családi adóvisszatérítésre 835 ezer nyilatkozat érkezett tavaly, ennek 81 százalékát online töltötték ki és csak 132 ezer volt a papíralapú dokumentum - tájékoztatta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
03.
12:05

Kötésig gázolnak a pénzben idén a magyarok

Ebben az évben 1200 milliárd olyan forint esik be a háztartások kasszájába, amivel a korábbi években nem lehetett számolni. A családiok költekezése így 2022-ben 27 ezer milliárd forint is lehet.

Szerző(k): Molnár Csaba