szegénység

05.
08.
09:38

Egyre több idős és nő kerül utcára Magyarországon

Magyarországon az elmúlt húsz évben sikerült 12 százalékról 5 százalékra csökkenteni a 30 év alatti hajléktalanok arányát, közben viszont egyre több nő és idősebb magyar tölti az éjszakát az utcán.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
07:10

Sikerrel zárult az EU-csúcs első napja

Az EU tagállamai tízéves programot fogadtak el a munkanélküliség és a szegénység csökkentésére a portói uniós csúcson. "A kötelezettségvállalás kiemelt célokat javasol a foglalkoztatás, az oktatás és a társadalmi befogadás tekintetében. Segíteni fogja Európát abban, hogy megtalálja a helyes utat az új társadalmi, technológiai és gazdasági fejlemények, valamint a koronavírus okozta világjárvány következményei által előidézett átalakulás során+ - mondta Ursula von dr Leyen.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
16:30

EU-csúcs: a foglalkoztatás növelése és a szegészség visszaszorítása is napirendre kerül

A koronavírus okozta járványhelyzet, a járvány visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése, valamint az európai szociálpolitikai menetrend meghatározása szerepel az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban, pénteken kezdődött kétnapos, nem hivatalos találkozójának középpontjában - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
15:48

Mi lenne, ha mindenki kapna 100 ezer forintnak megfelelő alapjövedelmet? - Felmérték a lengyelek

A Polsky Instytut Ekonomiczny (PIE, Lengyel Közgazdaságtudományi Intézet) felmérést készített arról, hogy milyen gazdasági hatása és társadalmi fogadtatása lenne egy olyan feltétel nélküli alapjövedelemnek, amely havi 1200 zlotyt (csaknem 100 ezer forintot) ad minden felnőttnek, és havi 600 zlotyt juttat a családoknak minden kiskorú után - írja a G7.hu. A felmérés szerint a lengyelek az alapvető megélhetés elvesztésének kockázatát szeretnék csökkenteni az alapjövedelemmel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
25.
10:14

„Aki gyorskölcsönt vesz fel, az pórul fog járni"

Nagyon sok család ugrik bele megszorultságában mindenféle kölcsönbe egyszerűen azért mert nincs más választása. Ezeken az embereken az MNB intelmei sem segítenek, a bankok pedig a „fogyasztóbarát” termékeik ellenére elsősorban továbbra is a saját zsebük barátai - írja összeállításában a Népszava.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
09:01

Egyre több lakó költözik el a Hős utcai nyomortelepről

Jól halad a Hős utcai nyomortelep felszámolása - erről számolt be a Magyar Nemzetnek Weeber Tibor, Kőbánya alpolgármestere.

Szerző(k): Szász Péter
04.
18.
15:17

A nyugdíjminimumot 65-70 ezer forintra emelnék

Biztos megélhetést, a mai nyugdíjasok érdekében pedig azonnali korrekciót sürgetett Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő online sajtótájékoztatóján. Az MSZP azt akarja, hogy a mai 28 500 forintos nyugdíjminimumot a minimálbér legalább 50 százalékára emeljék, és a nyugdíjemelés meghatározásánál az infláció mellett a bérek emelkedését is vegyék figyelembe.

Szerző(k): Domokos Erika