szeged

04.
23.
21:56

Szegedre bebaktattak a kistevék

A csikókhoz még szurikáta kölykök is csatlakoztak.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
20.
19:56

Négycsillagos szállodát építtet a Szeged-Csanádi Egyházmegye

Meghívásos eljárás keretében keres tervezőt és kivitelezőt szállodájához a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A becsült ellenértéket nem közölte.

Szerző(k): Németh Géza
04.
14.
13:52

Szegeden is megjelent az Ikea

Folytatja a terjeszkedést az országban az Ikea: most Szegeden nyit úgynevezett átvételi pontot.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
24.
18:03

Tű a szénakazalban: így keresik Mátyás király csontjait

A székesfehérvári Középkori Romkert csontházának megnyitásával az ott található több mint 900 ember maradványaiból próbálják DNS-profil alapján Mátyás királyt és több magyar uralkodót is azonosítani a szegedi egyetem genetikai tanszékének munkatársai. Már ha Mátyás csontjai ott vannak.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
02.
19:20

Két egyetemen lesz tavasztól elérhető a Microsoft Mesterséges Intelligencia üzleti iskolájának tananyaga

Februártól a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli, illetve Külkereskedelmi Karának minden alapszakán és a Szegedi Tudományegyem Marketing mesterszakán lesz elérhető magyar nyelven a Mesterséges Intelligencia Üzleti Iskola tananyaga - jelentette be a Microsoft.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
02.
07:32

Csak május 31-ig írtak alá a szegedi klinika egészségügyi dolgozói

Egyes korábbi hírekkel ellentétben a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ nem kötött semmilyen megállapodást az egészségügyi dolgozókkal, így többségük a betegellátás érdekeit szem előtt tartva ugyan aláírta a munkaszerződést, de azzal a záradékkal, hogy amennyiben május 31-ig az egyetem vezetése nem teljesíti kéréseiket, tömegesen felmondanak - olvasható a lapunkhoz eljuttatott nyilatkozatban.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
30.
13:46

Lemondott a fideszes professzor a pénteki szavazás után

Lemondott a fideszes szegedi professzor a modellváltásról döntő szenátusi ülés után, ahol megszavazták, hogy az egyetem alapítványi kézbe kerüljön - írja a hvg.hu.

Szerző(k): Szász Péter
01.
29.
16:22

Megszavazták a Szegedi Tudományegyetem modellváltását, de feltételekkel

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szenátusa 29 igen, 19 nem, 2 tartózkodás mellett megszavazták a modellváltást - de több feltételük is van.

Szerző(k): Domokos László
01.
10.
17:21

Bepárásodik a szemüvege a maszkban? Már ez ellen is kitaláltak valamit

Szegeden feltaláltak egy eszközt, amely megakadályozza, hogy maszkban bepárásodjon a szemüveg - adta hírül az atv.hu a Délmagyar cikkére hivatkozva

Szerző(k): Domokos Erika
12.
28.
11:55

Békéscsaba és Szeged között megújul a vasút

Három cég, az Infraplan Vasút- és Úttervező Zrt., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., valamint a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft. tervezheti a Békéscsaba és Szeged közötti vasút felújítását, nettó 2 milliárd forintért.

Szerző(k): Németh Géza