szerb

07.
12.
19:40

Egyre jobban kongatják a vészharangot a szomszédban

Szerbiában egyre többen beszélnek arról, hogy az országot le fogja tarolni a koronavírus-járvány negyedik hullám, aki a beoltottakon, főként a fiatalok keresztül találhat utat az emberekhez.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
10.
13:54

Koronavírus: szomorú hírt közölt a szerbiai válságstáb

A teljes lakosság 38, míg a nagykorú lakosság mindössze 48 százalékát oltották be eddig Szerbiában, s ez nagyon messze van a kollektív immunitástól - közölte Predrag Kon, az ország legismertebb járványügyi szakembere, a szerbiai válságstáb tagja szombaton az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
10.
11:40

Vészjelzést küldtek a gyermekorvosok Szerbiában

A szerbiai gyermekorvosok szervezete sürgeti a kormányt, hogy indítson oltási kampányt a gyermekek körében. A krónikus betegséggel küszködőket kellene előre venni, kivéve az asztmásakat, akiket elkerül a koronavírus.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
09.
19:48

Egyre határozottabb kiállás a kötelező oltás mellett a szomszédban

A szerbiai válságstáb egyik ismert szakértője úgy véli, feltétlenül szükség lenne a lakosság bizonyos csoportjainak kötelező oltására, és a fiataloknak kellene ez ügyben az élen menetelniük.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
09.
15:31

Komoly torlódás a röszkei határátkelőknél, ha teheti, kerülje el!

A szabadságukra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt intenzív a forgalom a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhelyen - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délután az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
09.
10:55

Koronavírus: újabb kockázatokra figyelmeztetnek a szakértők

Néhány héten belül napi körülbelül 150 új fertőzöttet regisztrálnak majd Szerbiában a mostani száz alatti esetszám helyett, ennek oka pedig az, hogy elkezdődtek a fesztiválok, és ahol sok ember van, elkerülhetetlen az átfertőződés - hangsúlyozta Predrag Kon szerb járványszakértő a belgrádi közszolgálati televízió reggeli műsorában pénteken.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
08.
06:40

Riadót fújtak a szomszédban

A szerbiai ellenzék arra figyelmeztet, hogy az ország eladósodottsága egyre nagyobb terhet ró a gazdaságra. Aleksandar Vucic államfő közel tízéves regnálása alatt háromszorosára nőtt a magánszemélyek, a vállalatok és az állam adóssága.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
07.
20:45

Szorosabbra fűzi Magyarország a turisztikai kapcsolatait Szerbiával

Szorosabb turisztikai kapcsolatok elősegítésére hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és Szerbia Nemzeti Turisztikai Szervezete szerdán Budapesten - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
07.
06:42

Élet az EU-n kívül: Szerbia elnéptelenedik

Friss kutatások szerint Szerbia déli része egyszerűen elnéptelenedik. Az emberek a nagyobb városokba és a Duna mellé húzódnak. A pandémia alatt sokan tértek haza, ám kérdés mennyien maradnak szülőföldjükön.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
07.
06:21

Riasztó hír: a szomszédba már a nyáron "visszavárják" a vírust

A szerbiai egészségügyi vezetés attól tart, hogy az elmúlt hetek egyre lazább viselkedése miatt a koronavírus-járvány következő hulláma már a nyáron lecsaphat az országra, ahelyett, hogy az ősszel együtt köszöntene be.

Szerző(k): Barabás Júlia