szerb

09.
01.
07:11

Szerbiában egyeseknek nagyon megérte, hogy beoltatták magukat

Szerbiában vegyes üzemmódra felkészülve indultak az iskolák, hogy mikor kell átállni a jelenléti oktatásról online-ra azt egy a fertőzöttséget figyelemmel kísérő testület dönti el.

Szerző(k): Barabás Júlia
08.
27.
09:37

Megjelent Magyarország határán a nyugat-nílusi láz, nincs védőoltás

Szerbiában két halálos megbetegedést okozott a nyugat-nílusi láz néven ismert betegség, amelyet több vajdasági településen is kimutattak. A betegség ellen egyelőre nincs védőoltás.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
26.
14:16

Szerbiában a kínai és az orosz oltás a nyerő

A szerbek többsége, ezen belül elsősorban az ország vezetése Kínára és Oroszországra szavaz, ha választania kell, hogy kivel működjön együtt Szerbia a nemzetközi porondon egy friss felmérés szerint.

Szerző(k): Barabás Júlia
08.
26.
06:18

Reszkess Debrecen? Felpörgött a belgrádi vakcinagyárprojekt

Gőzerővel elkezdték kiépíteni az új belgrádi vakcinagyár infrastruktúráját, amely hasonlóan a Debrecenben épülő társához licenc alapján gyárthatja az orosz koronavírus-vakcinát. Már csak piac kell, ahol eladhatják a portékát.

Szerző(k): Barabás Júlia
08.
22.
09:21

Órákat kell várakozni a déli határátkelőhelyeken

A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán vasárnap délelőtt - közölte a rendőrség honlapján.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
22.
07:18

Óvatosság a kórházakban Szerbiában

Szerbiában az egyik kórházban áthelyezték azokat az egészségügyi dolgozókat, akik visszautasítják, hogy beoltsák őket. A kórház vezetősége úgy véli, nem kellene a betegekkel érintkezniük.

Szerző(k): Barabás Júlia
08.
20.
11:19

Torlódás az M3-ason és határokon

Az autópályán egy baleset miatt alakult ki torlódás, míg a határokon a hazatérő vagy munkába visszatartó vendégmunkások miatt lassú az áthaladás.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
18.
20:26

Belehúzott a szerb gazdaság

A szerb központi bank feljavította a gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését. Ezt azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány okozta visszaesés után a vártnál gyorsabb ütemben élénkül a gazdaság, ami miatt viszont az infláció a jegybanki célsáv felső felében marad egy ideig - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
17.
06:40

Élet az unión kívül: 100 ezer forint alatti minimálbér

A szerb kormány nem várta meg a minimálbérrel kapcsolatos tárgyalások kezdetét, már ezt megelőzően bejelentette, mekkora összeget látna jónak. A szakszervezetek csak remélik, hogy ezt még lehet emelni.

Szerző(k): Barabás Júlia
08.
16.
06:40

Bajban vannak a 300 ezer forintot sem keresők Szerbiában

Szerbiában jelentősen nőttek az árak az elmúlt időszakban, az élelmiszerektől kezdve az elektromos áramon át az építőanyagokig és a lakásokig lényegében minden drágult, öt és 100 százalék közötti mértékben.

Szerző(k): Barabás Júlia