szerb

07.
16.
06:20

Víruslottót vezethet be Szerbia is, az államfő lépett

A szerb államfőt aggasztja, hogy hamarosan elérheti országát a koronavírus-járvány újabb hulláma, amit súlyosbíthat, hogy nincsenek elegen beoltva. Még kormánya egy miniszterét is le kell dorongolnia azért, mert az nem oltatta be magát.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
14.
14:47

Élet az EU-n kívül: drogterjesztők a szerb diákok

Szerbiában gyakorlatilag minden sarkon lehet kábítószert szerezni, aminek terjesztésében a középiskolás diákok járnak az élen. Az ezzel kapcsolatos adatok riasztóak, az iskolák tehetetlennek látszanak.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
14.
06:20

Kopogtat a kötelező oltás a szomszédban

Szerbiában egymást érik a szakértői javaslatok arra, hogy legalább az egészségügyben és az oktatásban tegyék kötelezővé a koronavírus-oltást. Olaszországban a hasonló intézkedés miatt perek indultak.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
13.
10:55

Koronavírus: erős negyedik hullámra számítanak a szomszédban

A szerb kormány államtitkára szerint nagyon erős lehet a negyedik hullám és kötelezővé tenné az oltást.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
12.
19:40

Egyre jobban kongatják a vészharangot a szomszédban

Szerbiában egyre többen beszélnek arról, hogy az országot le fogja tarolni a koronavírus-járvány negyedik hullám, aki a beoltottakon, főként a fiatalok keresztül találhat utat az emberekhez.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
10.
13:54

Koronavírus: szomorú hírt közölt a szerbiai válságstáb

A teljes lakosság 38, míg a nagykorú lakosság mindössze 48 százalékát oltották be eddig Szerbiában, s ez nagyon messze van a kollektív immunitástól - közölte Predrag Kon, az ország legismertebb járványügyi szakembere, a szerbiai válságstáb tagja szombaton az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
10.
11:40

Vészjelzést küldtek a gyermekorvosok Szerbiában

A szerbiai gyermekorvosok szervezete sürgeti a kormányt, hogy indítson oltási kampányt a gyermekek körében. A krónikus betegséggel küszködőket kellene előre venni, kivéve az asztmásakat, akiket elkerül a koronavírus.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
09.
19:48

Egyre határozottabb kiállás a kötelező oltás mellett a szomszédban

A szerbiai válságstáb egyik ismert szakértője úgy véli, feltétlenül szükség lenne a lakosság bizonyos csoportjainak kötelező oltására, és a fiataloknak kellene ez ügyben az élen menetelniük.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
09.
15:31

Komoly torlódás a röszkei határátkelőknél, ha teheti, kerülje el!

A szabadságukra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt intenzív a forgalom a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhelyen - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délután az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
09.
10:55

Koronavírus: újabb kockázatokra figyelmeztetnek a szakértők

Néhány héten belül napi körülbelül 150 új fertőzöttet regisztrálnak majd Szerbiában a mostani száz alatti esetszám helyett, ennek oka pedig az, hogy elkezdődtek a fesztiválok, és ahol sok ember van, elkerülhetetlen az átfertőződés - hangsúlyozta Predrag Kon szerb járványszakértő a belgrádi közszolgálati televízió reggeli műsorában pénteken.

Szerző(k): Szepesi Anita