szerbia

05.
25.
13:44

Kirúgás vagy tanulás: dönteniük kell a dolgozóknak a szerb autógyárban

Két választása van az villanyautó-gyártásra átálló szerbiai Fiat-üzemben dolgozóknak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
25.
06:40

Megjelent az első drámai áruhiány Szerbiában

Szerbiában áruhiány alakult ki a hatósági áras kristálycukorból, szakértők szerint azért, mert az emberek pánikvásárlásokba kezdtek. A megoldás a hatósági ár eltörlése lehetne, miután a cukor nem nélkülözhetetlen élelmiszer - ajánlja egy elemző.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
24.
15:21

Mostantól csak kávé lehet kávé Szerbiában

Júniustól kizárólag azt a terméket lehet kávénak nevezni Szerbiában, amely kizárólag kávészemekből készült, és nem tartalmaz semmilyen más anyagot - jelentette az MTI belgrádi tudósítója. Szerbiában a legtöbben török kávét fogyasztanak.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
23.
06:20

Érdemes körülnézni a horvát idénymunkák között, jól fizetnek

Nagyon jól kereshetnek a nyári idénymunkát végzők a nyugat-balkáni régióban, a legjobb lehetőségeket ezen belül a horvátországi munkavállalás kínálja. A bérhez természetbeni támogatás is társul.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
15:56

Visszatért a szerb iskolákba a távoktatás

Szerbiában több száz iskolában kellett visszaállni a távoktatásra, mert egy tömeges robbantásokkal fenyegető levél miatt át kellett vizsgálni az oktatási intézmények épületeit.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
13:57

Orosz szankciók: Orbán Viktor újabb migrációs hullámra figyelmeztet

Magyarország és Szerbia számíthat egymásra, "ez a két ország biztonságban van, legyen szó gázról, vagy éppen élelmiszeripari termékekről" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a szerbiai Újvidéken.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
11:38

Orbán Viktor és Lázár János elutazott, fontos partnert látogatnak meg

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Szerbiába utazott, ahol Aleksandar Vucic szerb államfővel közösen megnyitja a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
08:45

Újabb hullámban érkeztek külföldi gratulációk Orbán Viktornak

A belga, a máltai, a cseh és a román miniszterelnök, valamint a szerb államfő is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak újbóli miniszterelnökké választása kapcsán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
07:43

Újabb megdöbbentő levél Szerbiában

Újabb levél került elő szörnyen erőszakos gondolatokkal Szerbiában azt követően, hogy a napokban egy pusztítással fenyegetőző levél bombafenyegetése nyomán az átvizsgálás idejére be kellett zárni az iskolákat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
18.
06:40

A halálon túlnyúló várolisták vannak Szerbiában

Szerbiában irreálisan hosszú várólisták alakultak ki az egészségügyben, azokat a beavatkozásokat halasztják, amelyek nem életbevágóan fontosak, ám könnyen előfordulhat, valakire már csak azt követően kerülne sor, hogy meghalt.

Szerző(k): Komócsin Sándor