szerbia

04.
21.
18:52

Ingyen autópálya-használatot adnak az oltásért cserébe

Észak-Macedónia viszonozni kívánta, hogy Szerbia koronavírus-oltásokat adott át az országnak, illetve beoltottak ottani állampolgárokat is Szerbiában. Az autópálya-használat csúcsidejére adnak kedvezményt a szerb autósoknak.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
19.
09:40

Szputnyik, Astra, Pfizer, Sinopharm: mindegyik megfelelő védettséget ad egy szerb kutatás szerint

Mind a négy, Szerbiában használt oltóanyag hatékony védelmet nyújt a koronavírussal szemben - derült ki az atomenergia használatáért felelős szerbiai intézet (INEP) felmérése szerint.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
17.
10:21

Szerbiában újraindul a tantermi oktatás

Visszatérnek az iskolapadokba a középiskolások, valamint az általános iskolák felső tagozatos diákjai hétfőtől Szerbiában, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ugyanis úgy döntött, hogy az országban már semmi nem indokolja a virtuális oktatás folytatását - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
15.
07:31

Megkezdődött Szerbiában a Szputnyik-vakcinák gyártása

A belgrádi Torlak Intézetben megkezdődött a Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag előállítása.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
06:20

Az egészségügyieken csattanhatnak a lazítás következményei

Szerbiában az enyhén javuló járványadatok nyomán a hatóságok enyhítettek a korlátozásokon. A döntés a frászt hozza az orvosokra, akik attól tartanak, hogy megint több lehet a beteg, és ez az ő gondjaikat növeli.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
14.
18:55

Továbbra is Szerbia Európa piszkos szenesembere

Miközben az Európai Unióban tavaly több mint ötödével csökkent a szenes erőművek termelése, Szerbia és Boszina-Hercegovina továbba is befűtött, és még többet füstölgött. Új jelenség viszont a Balkánon a negatív áramár; még szokni kell a meglétét. Többek közt ez olvasható ki a legfrissebb kontinentális energiamérlegből.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
11:25

Bevezetik a kényszeroltást a szerbek

Szerbiában sajtóértesülések szerint hamarosan bevezethetik az egészségügyi dolgozókra vonatkozóan a kötelező védőoltást. Ezzel Olaszország nyomába léphetnek, ahol bizonyos feltételek mellett szintén kötelező az oltás.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
12.
08:33

Járvány: bevetik a "koronaőröket" Szerbiában

Szerbiában hétfőtől kinyihatnak plázák, de az ott lévő éttermek nem fogadhatnak vendégeket, de elvitelre adhatnak ételt.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
11.
12:35

Koronavírus: így zárult a külföldiek rohama a szerbiai oltásért

A szerb kormány hétvégi tájékoztatása szerint eddig 53 ezer külföldi kapott oltást Szerbiában. Többségük Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából ás Montenegróból érkezett, de voltak, akik Ausztriából, Magyarországról vagy Olaszországból mentek át - írta a 444.hu a Magyar Szó és az ORF hírére hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
10.
07:40

Szerbiában bejelentkezés nélkül oltanak

Szerbiában már nyugati gyártmányú koronavírus-vakcinát is be lehet adatni nem pusztán előzetes regisztráció, de előzetes bejelentés nélkül is. A kínai már korábban is így tolták.

Szerző(k): Barabás Júlia