szijjártó_péter

05.
07.
10:05

A roncsországok versenyébe kormányozták Magyarországot

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint sikertörténet a magyar kormány keleti nyitása, ám a statisztikai adatok alapján nyomát sem lehet látni ennek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
19:00

Szijjártó: közel kilencmilliárdos fejlesztést indít a Flextronics Kft.

Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósít meg Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft. (Flex) - jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
18:38

Fémilliárd forintos állami támogatást kapott egy zalaegerszegi cég

A járvány ellenére sikerült a tömeges munkanélküliséget megelőzni, és a beruházások mértékét növelni azzal, hogy a 2010-ben választott gazdaságpolitikának megfelelően nem szociális-, hanem beruházási alapon adott támogatást a kormány; "sikeres volt az előzés a kanyarban" - jelentette ki Szijjártó Péter kedden Zalaegerszegen az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
12:36

Szijjártó Péter köszönetet mondott a Pfizernek, újabb 3,5 millió dózis érkezik hamarosan

Kedden megérkezett a 20. szállítmány a Pfizer/BioNTech-féle koronavírus-vakcinákból, ebből a készítményből érkezett eddig a legtöbb a Magyarországra, amit Szijjártó Péter megköszönt az amerikai gyógyszercégnek. Május-júniusban újabb 3,5 millió adag érkezik, amelyek egy részét a fiatalok oltására használják majd fel.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
14:16

Két országgal már meg is állapodtunk az utazási igazolásokról

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megkötötte az első kettő kétoldalú szerződést, amivel az államok kölcsönösen elfogadják egymás állampolgárainak oltási igazolását beutazáskor. Újabb tárgylások indulnak.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
29.
12:36

Orbán Viktor újraindította a diplomáciát Kínával

A kínai elnökkel egyeztetett Orbán Viktor, hogy - megfogalmazása szerint - újraindítsa a diplomáciát.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
07:32

Érkezett 200 ezer első és 280 ezer második Szputnyik-vakcina

Újabb szállítmány Szputnyik vakcina érkezéséről számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden hajnalban a Facebook-oldalán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
24.
14:38

Koronavírus: újabb 600 ezer kínai vakcina érkezett Magyarországra

Hatszázezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett szombaton Magyarországra, ami minden korábbinál nagyobb vakcinaszállítmány a "szélrózsa minden irányát beleszámítva - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szerző(k): Domokos László
04.
22.
10:31

A Nissin Foods bővíti kecskeméti üzemét

A japán Nissin Foods bővíti tésztagyártási és raktározási kapacitásait Kecskeméten - jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Szerző(k): Szász Péter
04.
17.
09:35

Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina jön

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalára feltöltött videóban az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna