szja-bevallás

06.
21.
09:35

Kiderült, melyik kormánytag fizette a legtöbb adót

Kormányának számos tagja lepipálta Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét a tavaly az államkaszába befizetett adójával. A legtöbbet Rogán Antal csengette ki, aki nem csupán szja-t fizetett.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
15.
14:26

Jobb, ha tudja: a diákok felnőttként adóznak

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Domokos Erika
06.
15.
13:25

Elfogadta a parlament a jövő évi költségvetést

Elfogadta Magyarország 2022-es központi költségvetését az Országgyűlés - jelentette az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
14.
14:42

Gyerekes szja-visszatérítés: sokakat érhet kellemetlen meglepetés

Angyal József adószakértő a miniszterelnök bejelentése után arra figyelmeztet, hogy azt a pénzt, amit január-februárban megkaphatnak a magánszemélyek az szja-visszatérítés nyomán, vissza kell majd fizetni májusban, mert az egy előleg. Ha ezt visszatérítik, akkor ezzel az előleggel el kell majd számolni az adóbevallásban.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
13.
18:00

Csaba László: Ha már megittunk négy kávét, akkor az ötödiket nem biztos, hogy helyes meginni, mert abból baj lehet

A magyar gazdaságpolitikában valahogy mindig az ellenkezőjét csinálják annak, amit a józan ész tanácsol, és ez most sincs nagyon másképp - mondta Csaba László közgazdász a 168.hu-nak. Véleménye szerint nem szerencsés a gazdaságot túlfűteni, mert az pénzügyi egyensúlytalanságot okoz, annak pedig szükségszerű velejárója, hogy előbb-utóbb visszaeséshez vezet.

Szerző(k): Domokos László
06.
12.
17:59

Nem várt helyről kapott súlyos kritikát az Orbán-kormány új pénzosztási terve

Tovább gerjeszti az inflációt a bejelentett szja-visszatérítés a miniszterelnök korábbi gazdasági tanácsadója szerint - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
12.
08:07

Elutasítja az Orbán-kormány új pénzosztását a magyarok többsége

Csak a fiatalok, a középfokú végzettséggel bírók és a falusiak szűk többsége támogatja az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett új, családosoknak járó támogatást, az szja-visszatérítést. A magyar választókorú lakosság 52 százaléka valamilyen megfontolásból, de ellenzi a javaslatot - derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató legújabb reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
09.
21:46

Új szja-kedvezmény: akár 1,6 milliót is visszakaphatnak a szülők

Ha mindkét szülő dolgozik, akár 1,6 millió forintot is visszakaphatnak jövőre az szja-ból. Erről beszélt a hvg.hu szerint Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója az M1-en az Orbán Viktor által szerdán bejelentett, gyerekek után járó, 2022-es szja-visszafizetéssel kapcsolatban.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
09.
12:10

Orbán Viktor: cél a 200 ezres minimálbér, minden gyerekes visszakaphatja az adóját jövőre

Nem választási, hanem újraindítási költségvetése lesz az országnak 2022-ben, amibe bele kell férjen a támogatásokat biztosító magas költségvetési hiány is – mondta Orbán Viktor kormányfő. Szavai szerint a távlati horizonton 200 ezer lesz a minimálbér, jövőre pedig a családtámogatás jegyében visszakaphatja minden gyereket nevelő az idei szja-befizetését.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
01.
12:16

Tao: lehet, hogy erről lemaradt?

Június 30-ig meghosszabbította a társasági adó (tao) bevallásának határidejét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV május 17-i közleményéből azonban kiderül, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben bevezetett halasztás egyáltalán nem automatikus, és nem is terjed ki minden esetre - figyelmeztet a Mazars szakértője.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna