szlovák

05.
15.
12:44

Évtizedes hanyatlás a sörpiacon a szlovákoknál

A koronavírus-járvány hatására több mint 30 százalékkal esett a szlovákiai sörfogyasztás.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
14.
17:53

Koronavírus: Szlovákiában szombaton véget ér a vészhelyzet

Véget ér szombaton a koronavírus járvánnyal összefüggésben tavaly októberben bevezetett vészhelyzet Szlovákiában - az erről szóló döntést pénteki ülése után jelentette be a pozsonyi kormány.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
11.
23:07

Szlovákiában ismét korlátozzák az AstraZenecával történő oltást egy haláleset miatt

Szlovákia felfüggesztette az AstraZenecával történő oltást azok számára, akik még az első dózist sem kapták meg az érintett vakcinából – tájékoztatta az Új Szót Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
07.
23:05

Szlovák miniszter: rendben vannak a Szputnyik V tesztjei

A szlovák egészségügyi minisztérium megkapta Magyarországtól a Szputnyik V bevizsgálásának eredményeit, az orosz koronavírus elleni oltóanyag tesztjei rendben vannak - jelentette be Vladimír Lengvarsky szlovák egészségügyi miniszter.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
10:59

Rózsaszínre váltott Szlovákia

Május második hete a nagy nyitás időszaka lesz Szlovákiában azt követően, hogy néhány hónapja még külső segítséget kért az ország a járvány ellenzi harchoz a kétségbeejtően rossz helyzet miatt.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
07.
06:40

Végveszélybe került a pozsonyi tömegközlekedés

A tönk szélére sodorta a pozsonyi tömegközlekedési vállalatot a koronavírus-járvány, a cég bevételei a korábbi töredékére csökkentek, mégsem akarja szűkíteni a járatokat a szlovák főváros vezetése.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
04.
12:31

Bizalmat kapott az új szlovák kormány

Jóváhagyta kedden a szlovák parlament a pozsonyi kormány megújított kormányprogramját, és ezzel egyúttal bizalmat szavazott Eduard Heger miniszterelnök kabinetjének - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
11:42

Nem fektette be a befizetett díjat az életbiztosító

A szlovák nemzeti bank (NBS) kötelezte az – itthon határon átnyúló szolgáltatóként működő – Novis Biztosítót, hogy ügyfelei díjait a szerződésben foglaltak szerint fektesse be. A Novis ugyanis tavaly nyolc hónapon át a nyilvántartott ügyfélszámla-egyenlegeknél kisebb arányban fektette be szlovákiai és külföldi biztosítottai befizetéseit.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
03.
14:32

Előrehozott választásokról szavazhatnak Szlovákiában

Csaknem 600 ezer aláírást gyűjtöttek össze Szlovákiában annak a népszavazásnak a kiírásához, amely előrehozott parlamenti választások kiírását célozza. Az aláírásokat tartalmazó íveket a petíciós bizottság hétfőn adta le a pozsonyi államfői palotában - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
10:33

Odacsapnak a szlovákok a reklámhívásoknak

Szlovákiában készülhet egy olyan lista, amelyre feliratkozhatnak azok, akik nem kérnek a cégektől érkező reklámhívásokból.

Szerző(k): Csernátony Csaba