szlovén

05.
09.
16:16

Horvátországban már minden negyedik ember megkapta az első védőoltást

Horvátországban már minden negyedik ember megkapta az első védőoltást a koronavírus ellen - közölte az ország közegészségügyi intézete (HZJZ) vasárnap. Szombaton rekordszámú, 53 ezer 059 adag oltóanyagok használtak fel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
14:42

Jó hírek érkeztek a délnyugati szomszédainktól

Horvátországban és Szlovéniában is csökkent az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
01.
19:54

Horvátország egyelőre nem enyhít a korlátozásokon

Horvátország szombattól május 15-ig meghosszabbította az egész országra vonatkozóan a jelenleg is érvényben lévő járványügyi intézkedéseket, amelyek főleg az összejövetelek létszámkorlátozásában és az üzletek nyitvatartási rendjének szabályozásában merülnek ki - írja az MTI a helyi sajtó nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
08:29

Újabb két országba lehet utazni keleti vakcinával

Szlovéniával és Bahreinnel is utazási megállapodást kötött a kormány, vagyis az országok kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait - jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
15:11

Koronavírus: jó hírt kaptak az Adria szerelmesei

Horvátország könnyít a koronavírus-járvány miatti beutazási feltételeken, és már egy oltással is engedélyezi a határátlépést - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület pénteki sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
28.
07:27

Koronavírus: Szlovénia már 20 százaléknál tart

Várhatóan június végéig be tudják oltani a szlovén lakosság nagy részét.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
25.
09:18

Szlovéniában is enyhítenek a korlátozásokon

Egyhetes iskolai szünet kezdődik Szlovéniában hétfőn, egyben további enyhítésekre lehet számítani az országban, például újra megnyithatnak a hotelek, az egészségügyi szakemberek és az illetékes miniszter viszont mindenkit arra kér, ne engedje még el magát teljesen, mindenki tartsa be a szükséges intézkedéseket - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
24.
10:47

Orbán Viktor már Szlovéniában is beülhet egy sörre

Ahogy mindenki más is, ott is eljutottak erre a lazítási szintre a koronavírus kezelésében.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
20.
19:27

OTP: a moratóriumban lévő céges ügyfelek tizede kerülhet bajba a moratórium után

A szlovéniai bankvásárlással kapcsolatos terveket nem kommentálta az OTP, de nagyon jól illeszkedne a bank terjeszkedési stratégiájába a Nova KBM megvásárlása. Több országban is venne bankot a magyar pénzügyi csoport, amely arra számít, a moratórium lejárta után a vállalati adósok tizede kerül majd nehéz helyzetbe.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
15.
16:29

Ha ez bejön, az OTP-leány lesz a legnagyobb bank Szlovéniában

Magyarország legnagyobb bankja, az OTP tárgyalásokat folytat a szlovén Nova KBM bank amerikai tulajdonosaival, az Apollo magántőke alappal, hogy mintegy egymilliárd euróért megvásárolja Szlovénia második legnagyobb bankját. Nem hivatalos információk szerint még nem született végleges döntés. Egy esetleges vásárlással a bank Szlovénia legnagyobb bankjává válna.

Szerző(k): Szabó Dániel