szlovénia

05.
13.
14:46

Szlovénia is kinyit hétfőtől

Szlovéniában tovább enyhítenek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon: a középiskolák és az egyetemek teljesen jelenléti oktatásra állnak át, megemelik a rendezvényeken résztvevők maximális létszámát és meghosszabbítják a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét - derült ki a válságkabinet csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
10.
13:43

Koronavírus: Szlovénia enyhít

Szlovéniában hétfőtől ismét enyhítették a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt korlátozásokat, kinyithattak a vendéglátóhelyek belső helyiségei és szállodák is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
09.
16:16

Horvátországban már minden negyedik ember megkapta az első védőoltást

Horvátországban már minden negyedik ember megkapta az első védőoltást a koronavírus ellen - közölte az ország közegészségügyi intézete (HZJZ) vasárnap. Szombaton rekordszámú, 53 ezer 059 adag oltóanyagok használtak fel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
14:42

Jó hírek érkeztek a délnyugati szomszédainktól

Horvátországban és Szlovéniában is csökkent az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
01.
19:54

Horvátország egyelőre nem enyhít a korlátozásokon

Horvátország szombattól május 15-ig meghosszabbította az egész országra vonatkozóan a jelenleg is érvényben lévő járványügyi intézkedéseket, amelyek főleg az összejövetelek létszámkorlátozásában és az üzletek nyitvatartási rendjének szabályozásában merülnek ki - írja az MTI a helyi sajtó nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
08:29

Újabb két országba lehet utazni keleti vakcinával

Szlovéniával és Bahreinnel is utazási megállapodást kötött a kormány, vagyis az országok kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait - jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
15:11

Koronavírus: jó hírt kaptak az Adria szerelmesei

Horvátország könnyít a koronavírus-járvány miatti beutazási feltételeken, és már egy oltással is engedélyezi a határátlépést - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület pénteki sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
28.
07:27

Koronavírus: Szlovénia már 20 százaléknál tart

Várhatóan június végéig be tudják oltani a szlovén lakosság nagy részét.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
25.
09:18

Szlovéniában is enyhítenek a korlátozásokon

Egyhetes iskolai szünet kezdődik Szlovéniában hétfőn, egyben további enyhítésekre lehet számítani az országban, például újra megnyithatnak a hotelek, az egészségügyi szakemberek és az illetékes miniszter viszont mindenkit arra kér, ne engedje még el magát teljesen, mindenki tartsa be a szükséges intézkedéseket - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
24.
10:47

Orbán Viktor már Szlovéniában is beülhet egy sörre

Ahogy mindenki más is, ott is eljutottak erre a lazítási szintre a koronavírus kezelésében.

Szerző(k): Rácz Gergő