szociális

05.
09.
14:32

Karácsonyék nem hagynák veszni az EU 3500 milliárdos hitelkeretét, íme a terv

Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap bemutatta a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) alternatív tervét az uniós helyreállítási alap forrásainak felhasználásáról.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
08.
09:38

Egyre több idős és nő kerül utcára Magyarországon

Magyarországon az elmúlt húsz évben sikerült 12 százalékról 5 százalékra csökkenteni a 30 év alatti hajléktalanok arányát, közben viszont egyre több nő és idősebb magyar tölti az éjszakát az utcán.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
14:12

Az EU-csúcs zárónyilatkozatát már a találkozó előtt módosítani kellett a magyarok és a lengyelek miatt

A hétvégén informális uniós csúcs lesz Portóban, amelynek fő témái között szociális kérdések, a pandémia és az EU-India találkozó előkészületei lesznek. Bár a csúcs még el sem kezdődött, a portói nyilatkozat szövegtervezetével a magyar és lengyel félnek már most aggályai támadtak: szerepelt benne a "gender" szó, amit iziben töröltettek is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
05.
19:05

Túllép a nyugdíjrendszeren az ellenzéki pártok idősügyi programja

Az ellenzéki összefogás mind a hat pártja által támogatott idősügyi javaslatcsomag szakít azzal szemlélettel, amely az időspolitika fókuszát a nyugdíjrendszer kérdéseire szűkíti le. A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) részvételével készült átfogó előterjesztés a nyugdíj mellett egyebek közt az egészségügyi és a szociális terület integrációjával az idősellátás-, és ápolás fejlesztésével, a lakhatás kérdéseivel, az oktatással, a digitális részvétellel, a kultúrával, a sporttal és a generációk közötti kapcsolattal is foglalkozik, továbbá egy idősügyi kerettörvény megalkotását indítványozza.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
25.
20:57

Exit poll: az eddig kormányzó szocialisták nyertek Albániában

Az eddig is kormányzó szocialisták nyerték Albániában a parlamenti választásokat az exit pollok alapján - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
04.
18.
15:17

A nyugdíjminimumot 65-70 ezer forintra emelnék

Biztos megélhetést, a mai nyugdíjasok érdekében pedig azonnali korrekciót sürgetett Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő online sajtótájékoztatóján. Az MSZP azt akarja, hogy a mai 28 500 forintos nyugdíjminimumot a minimálbér legalább 50 százalékára emeljék, és a nyugdíjemelés meghatározásánál az infláció mellett a bérek emelkedését is vegyék figyelembe.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
13:34

A tőke is a környezetvédelembe menekül

A fenntartható kötvények kibocsátása az első negyedévben rekordmagasra emelkedett, mivel egyre több ország és vállalat igyekezett kihasználni a befektetők világszerte növekvő keresletét.

Szerző(k): Szabó Dániel