szoftver

07.
19.
10:37

Pegasus-botrány: újabb tudnivalók

Méretes botrányba keveredett a magyar kormány azzal, hogy egy tényfeltáró riport szerint kémszoftvert használt magyar sajtómunkások és üzletemberek ellen. Az egyik kínos mellékszál, hogy a sajtó immáron tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogy lehet elkerülni a titkosszolgálatok barátságtalan érdeklődését. A legfontosabb ezek közül: használjuk papírt és tollat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
16.
12:33

Bloomberg: kémszoftvert vett a magyar kormány

Magyarország is vett abból az izraeli kémszoftverből, amely politikusok, civil aktivisták és újságírók megfigyelésére szolgál; ezzel olyan hatalmak társaságába került az ország, mint Oroszország, Üzbegisztán, Izrael, Szaúd-Arábia, Katar, Indonézia és Szingapúr - írja a Népszava a Bloomberg hírügynökségre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
06.
12:41

Új Windows: izmos gép kell hozzá

Az ősszel érkező új operációs rendszerben főszerepet kap a biztonság.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
02.
12:45

Hatalmas veszélyben vannak az online játékosok

Miközben 2020-ban az országok világszerte lezárásokra kényszerültek, az online játékosok száma az egekbe szökött. Magától értetődik, hogy az online játékok népszerűségének növekedésével párhuzamosan a kiberbűnözők is igyekeztek a saját hasznukra fordítani ezt a trendet. Idén tavasszal durván nőtt a játékokon keresztül indított webes támadások száma.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
26.
10:08

Ha szokott instagramozni, akkor van teendője

Érdemes frissíteni az Instagramot, mert egy szakértő talált egy hibát az alkalmazásban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
03.
07:39

Szoftverfejlesztőt keresnek a ferencvárosi parkolási rendszerhez

A ferencvárosi parkolási rendszer üzemeltetését támogató ügyviteli szoftver készítésére írt ki közbeszerzést a kerület cége.

Szerző(k): Németh Géza
03.
23.
13:38

A Microsoft rágyorsulna a Discordra

A Microsoft piaci források szerint szívesen megvásárolná az online játékosok kedvenc kommunikációs csatornáját szolgáltató Discordot. Az üzlet még nem biztos, lehet, hogy tőzsdére menne inkább a cég.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
04.
17:57

Jelentős áremelésről döntött a Microsoft

Április elejétől 20 százalékkal növeli az Office-előfizetés árát a szoftvercég. A Microsoft az euróban számolt áron nem változtatott, az elmúlt években viszont 300 eurós árfolyammal számolt a társaság. A forintban kalkulált drágulás oka, hogy a mostani 360 forint körüli euróárfolyamon biztosítják a szolgáltatást.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
01.
07:20

Megszüntet egy bosszantó jelenséget a Microsoft a Windowsban

Vége a nehézkes Windows 10 frissítésnek, a Microsoft egyszerűsít a folyamaton - írja a PCWorld.

Szerző(k): Szász Péter
02.
19.
12:29

Tőzsdére jönne végre a Porsche

A VW konszern a luxusautókat gyártó leánya, a Porsche egy részének tőzsdére vitelén gondolkodik. A leányvállalat többet érhet, mint az egész vállalatcsoport. A pénz arra kéne, hogy a VW versenyben tudjon maradni az IT és az elektromosautó-gyártó cégek ellen.

Szerző(k): Lovas-Romváry András