szoftver

07.
20.
13:36

Kémszoftverbotrány: újabb hírek pro és kontra

A Pegasus nevű kémszoftvert gyártó izraeli NSO vállalat tulajdonosa nem tartja felelősnek a cégét a program további felhasználásáért, miközben a Háárec című lap szerzője szerint az IT szektor sötét üzleteiről van szó.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
20.
09:23

Kémszoftverügy: az Amazon lépett

Az Amazon lekapcsolta az izraeli NSO Group kibercéghez köthető infrastruktúrát és fiókokat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
19.
20:29

Varga Judit: a titkosszolgálatok működése független a politikától

Magyarország egy jogállam és mint minden tisztességes állam, a 21. században rendelkezik azokkal a technikai eszközökkel, amelyekkel el tudja látni a nemzetbiztonsági feladatait - válaszolta az Eurologus szerint Varga Judit igazságügyi miniszter újságírói kérdésre Brüsszelben, a magyar újságírókat és közéleti személyeket érintő megfigyelési üggyel kapcsolatban.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
19.
20:08

Pintér: a nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést

2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak - közölte a belügyminiszter Szél Bernadett képviselőnek írt, MTI-hez is eljuttatott válaszában. A TASZ szerint jelenleg olyanok a magyarországi törvények, hogy bárkit megfigyelhetnek, lehallgathatnak törvényesen.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
19.
17:43

Kémszoftverbotrány: Snowden is megszólalt az ügyben

Azzal, hogy a magyar kormány a kémszoftverrel kapcsolatos kérdésekre azt a választ adta, hogy "nincs tudomásunk semmilyen állítólagos adatgyűjtésről", a legárulkodóbb választ adta - véledekett az ügy kapcsán egy Twitter-üzenetben Edward Snowden, az Oroszországba menekült volt amerikai hírszerző.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
19.
17:33

Megfigyelési botrány: komoly gondok vannak a magyar szabályozással

Magyarországon az a legnagyobb baj a nemzetbiztonsági célú megfigyeléssel, hogy nem vonatkoznak rá pontos szabályok, így a jogsértő titkos megfigyelés is történhet teljesen törvényesen - mutat rá Szabó Máté Dániel, a TASZ szakmai igazgatója, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a nemzetbiztonsági célú titkos megfigyelés magyar szabályaival legalább három komoly probléma van.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
19.
16:24

Kémszoftver-ügy: európai állam- és kormányfőket is a megfigyelhettek

Az izraeli NSO cég Pegasus képprogramjával több ezer embert figyelhettek meg világszerte. A program lényege, hogy ha beszivárog az okostelefonba, az üzenetek, képek, kontaktok elérhetővé válnak, a hívások meghallgathatóak, és hozzáférnek a telefon képernyőjéhez is - adta hírül az Euronews.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
19.
15:34

Szijjártó reagált a kémszoftver-ügyre, ez a kormány álláspontja is

Szijjártó Péter, aki miniszterként a külföldi titkosszolgálati tevékenység elhárításáért felelős Információs Hivatalt ellenőrzi, a 444.hu kérdésére azt mondta az újságírók és közélei személyiségek megfigyeléséről szóló sajtóhírekre, hogy ő nem tud ilyen adatgyűjtésről, és ez a kormányzati álláspont is.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
19.
14:50

Kémszoftverbotrány: a Fidesz-frakció szerint a hírek megalapozatlanok

A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják, ezért nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása - írja közleményében a kormánypárti Fidesz parlamenti frakciója.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
19.
14:43

Magyar megfigyelési botrány: a MÚOSZ és az ellenzék is válaszokat vár

Sajtóhírek szerint egy kémszoftver segítségével magyar újságírókat és közéleti személyiségeket figyeltek meg. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint ez törvénysértő, és azonnali nyilvános tájékoztatást vár a hatóságoktól. Az ellenzéki pártok képviselői is válaszokat várnak az ügyben a kormánytól, és kezdeményezik a nemzetbiztonsági és honvédelmi parlamenti bizottságok összehívását.

Szerző(k): Domokos Erika