szoftver

07.
23.
13:17

Térinformatikai szoftvereket vesz a kormány

A WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft., a GDi Magyarország Kft., továbbá az AJN Tervező, Fejlesztő és Tanácsadó Kft. szállíthat informatikai szoftvereket - központosított közbeszerzés keretében - nettó 7 milliárd forint keretösszeg erejéig.

Szerző(k): Németh Géza
07.
22.
17:30

Nyomozást rendeltek el a magyar Pegasus ügyben

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség több feljelentés nyomán jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az úgynevezett Pegasus ügyben - jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csütörtökön.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
22.
16:59

Oroszország kimaradt a Pegasus ügyből, mert nem szorul beszállítókra

Az orosz titkosszolgálatról köztudott, hogy széles körben megfigyel, ezen belül lehallgat civileket, politikusokat, újságírókat, gazdasági szereplőket, üzletembereket. Az orosz-izraeli kapcsolatok jók, a felek díjazzák egymás technológiai tudását, Oroszország mégis kimaradt a Pegasus ügyből. Ennek két oka is van, és egy több tízmilliárd dolláros üzletet jelent az országnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
20.
14:56

Sötét árnyékot vet Izraelre a Pegasus-ügy

A szakértők egy része súlyos vádat fogalmaz meg Izraellel szemben a Pegasus fürkészszoftver civilek elleni felhasználásával kapcsolatban, amibe a magyar kormány is belekeveredett. Azt állítják, hogy az ország az állami elnyomás támogatására is felhasználható technológiák inkubátoraként is működhet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
20.
13:36

Kémszoftverbotrány: újabb hírek pro és kontra

A Pegasus nevű kémszoftvert gyártó izraeli NSO vállalat tulajdonosa nem tartja felelősnek a cégét a program további felhasználásáért, miközben a Háárec című lap szerzője szerint az IT szektor sötét üzleteiről van szó.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
20.
09:23

Kémszoftverügy: az Amazon lépett

Az Amazon lekapcsolta az izraeli NSO Group kibercéghez köthető infrastruktúrát és fiókokat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
19.
20:29

Varga Judit: a titkosszolgálatok működése független a politikától

Magyarország egy jogállam és mint minden tisztességes állam, a 21. században rendelkezik azokkal a technikai eszközökkel, amelyekkel el tudja látni a nemzetbiztonsági feladatait - válaszolta az Eurologus szerint Varga Judit igazságügyi miniszter újságírói kérdésre Brüsszelben, a magyar újságírókat és közéleti személyeket érintő megfigyelési üggyel kapcsolatban.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
19.
20:08

Pintér: a nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést

2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak - közölte a belügyminiszter Szél Bernadett képviselőnek írt, MTI-hez is eljuttatott válaszában. A TASZ szerint jelenleg olyanok a magyarországi törvények, hogy bárkit megfigyelhetnek, lehallgathatnak törvényesen.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
19.
17:43

Kémszoftverbotrány: Snowden is megszólalt az ügyben

Azzal, hogy a magyar kormány a kémszoftverrel kapcsolatos kérdésekre azt a választ adta, hogy "nincs tudomásunk semmilyen állítólagos adatgyűjtésről", a legárulkodóbb választ adta - véledekett az ügy kapcsán egy Twitter-üzenetben Edward Snowden, az Oroszországba menekült volt amerikai hírszerző.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
19.
17:33

Megfigyelési botrány: komoly gondok vannak a magyar szabályozással

Magyarországon az a legnagyobb baj a nemzetbiztonsági célú megfigyeléssel, hogy nem vonatkoznak rá pontos szabályok, így a jogsértő titkos megfigyelés is történhet teljesen törvényesen - mutat rá Szabó Máté Dániel, a TASZ szakmai igazgatója, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a nemzetbiztonsági célú titkos megfigyelés magyar szabályaival legalább három komoly probléma van.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna