szputnyik

04.
13.
20:33

Szijjártó elárulta, mikor érkezik az újabb Szputnyik vakcinaszállítmány Budapestre

Várhatóan éjfél után nem sokkal érkezik meg a 120 ezer második dózisú Szputnyik vakcinát tartalmazó szállítmány Budapestre - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden kora este a Facebook-oldalán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
12.
18:36

Kedden újabb 140 ezer adag Szputnyik vakcina érkezik

Kedden 140 ezer második dózis Szputnyik vakcina érkezik Magyarországra - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-nek, miután fogadta Jevgenyij Sztanyiszlavov új orosz nagykövetet.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
14:21

Szputnyik-vakcina: az orosz hatóság is megszólalt a halálesetek ügyében

Oroszország biztosította az EU-t arról, hogy a koronavírus elleni oltóanyaga nem okozott egyetlen halálesetet sem.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
11.
18:50

Orosz vakcina: csak kampánytrükk a német beszerzés a francia kormány szerint

Clément Beaune francia Európai-ügyi államtitkár "kommunikációs trükknek" nevezte vasárnap azt, hogy Németország tárgyalást kezd Oroszországgal az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz vakcina beszerzéséről kétoldalú alapon, az Európai Uniótól függetlenül.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
10.
07:02

Berlin az EMA-engedélyre vár, hogy vehessen Szputnyikot

Csak az orosz féltől függ, hogy mikor kap európai uniós forgalmazási engedélyt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen védő Szputnyik V orosz vakcina - mondta Jens Spahn, a német kormány egészségügyi minisztere.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
09.
17:08

Szputnyik-oltás - mégis segít Magyarország a szlovákoknak

Magyarország segít Szlovákiának a Pozsony által megrendelt, koronavírus elleni orosz oltóanyag bevizsgálásában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután megbeszélést folytatott Igor Matovic szlovák miniszterelnök-helyettessel, pénzügyminiszterrel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
09.
14:41

Eddig tartott, a szerbek leállítják a külföldiek oltását

Az ORF értesülései szerint Szerbiában leállítják a külföldiek koronavírus elleni oltását. A jövőben saját állampolgáraik oltására kívánnak koncentrálni, a lakosság érdeklődése ugyanakkor egyre kisebb a lehetőség iránt.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
09.
11:32

Négy eltitkolt haláleset derült ki a Szputnyik V. vakcina kapcsán

Oroszországban nemrégiben négy ember halt meg röviddel a Szputnyik V korona elleni oltás beadása után, eddig nem jelentett esetekben, amelyeket az uniós szabályozó hatóság, az amszterdami Európai Gyógyszerügynökség (EMA) "komolyan vesz". A szervezet jelenleg is vizsgálja, hogy uniós engedélyt adjon a készítmény használatára, amelyet Magyarországon már használnak. Szlovákia ugyan rendelt belőle, de az ottani hatóságok hiányosnak tartják az orosz dokumentációt, amire a gyártó vissza is követelt magának 200 ezer adag vakcinát.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
21:38

Oroszország visszaköveteli a Szlovákiának küldött Szputnyik-vakcinákat

Oroszország csütörtökön felszólította Szlovákiát, hogy azonnal szolgáltassa vissza a Szputnyik V. koronavírus-elleni vakcinák százezreit, amelyeket már az országba szállítottak. Szerződésszegéssel vádolják a pozsonyi kormányt, amely eddig azért nem használta fel a dózisokat, mert hiányosnak tartják az orosz által szolgáltatott dokumentációt - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
17:37

Szputnyik V: hiába várt Magyarországról dokumentumokat Szlovákia

Szlovákiában egyre több a probléma a Szputnyik V. vakcina engedélyezése körül: először a kormány bukott meg, most pedig az országba érkezett 200 ezer dózis engedélyeztetésével nem haladnak. A biztonságosság megállapítására a helyi gyógyszerészeti hatóság dokumentumokat kért a gyártótól, de onnan nem érkeztek meg. Magyarországhoz fordultak, amely nem adta át azokat. - Pénteken a magyar külügyminiszter jelezte, segítünk a szlovákoknak.

Szerző(k): Szabó Dániel