támogatás

04.
19.
21:33

33 milliárd forint támogatás érkezett a szarvasmarha- és juhtartókhoz

Lényegében befejeződött a tejelő tehenek, az anyajuhok és a hízott húsmarha bikák után a tavalyi évben benyújtott termeléshez kötött támogatások kifizetése, ennek eredményeképpen 33 milliárd forint segíti a gazdálkodókat - tájékoztatott az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a tárca hétfői közleménye szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
19:44

Új feltételekkel lehetne támogatni az elmaradott térségekben fejlesztő vállalatokat

Az Európai Bizottság elfogadta a regionális támogatásokról szóló felülvizsgált uniós iránymutatást, amely meghatározza azokat a szabályokat, amelyek alapján a tagállamok – az egyenlő versenyfeltételek sérelme nélkül – állami támogatást nyújthatnak a vállalkozásoknak az EU hátrányos helyzetű térségeinek fejlesztéséhez - jelentette be az Európai Bizottság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
19.
15:20

Egy hatalmas pénzhegy várja, hogy elköltsék

Soha nem látott extra megtakarítást eredményezett az, hogy a járvány eleje óta nincs mire költeni, ugyanakkor a kormányok hatalmas támogatásokkal tömik ki az embereket a világ szerencsésebb részén. Ez pörgetheti a gazdaságot az újranyitásokat követően, azonban ehhez az kell, hogy az emberek ezt el is akarják költeni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
19.
13:39

Ivartlanítási program indul

Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn falvak önkormányzatai számára.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
19.
08:53

Fizetések: nagy ajándékot kaphat a kormány Brüsszeltől

Egy évig az európai adófizetők állhatják a magyarországi egészségügyi dolgozók béremelését, így a kormány a választás előtti évben mentesülne a kiadás alól. Több pénz juthat másra, ha az EU rábólint a támogatások ilyen célú felhasználására.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
18.
14:01

Egymilliárd euróval kompenzálja a fagykárt a francia kormány

Egymilliárd euróval segíti a francia kormány azokat a gazdálkodókat, akiket a leginkább sújtottak a tavaszi fagyok, az áprilisi, szokatlanul hideg időjárás - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
08:07

Uniós források: a tervek már megvannak, de még van egy kis bökkenő

A magyar kormány szinte már az összes operatív programot kiküldte Brüsszelnek és gőzerővel folynak az egyeztetések, miután a hó végén lejár a határidő, ameddig a tagállamok beadhatják az Európai Bizottságnak (EB) az uniós pénzek elköltésére vonatkozó terveiket. Ezzel párhuzamosan ugyan folyik társadalmi egyeztetés is, de gazdasági szereplők részéről még mindig kritika az információhiány - derült ki az MKT fejlesztéspolitikai konferenciáján. Mindezzel együtt viszont annak ellenére, hogy a magyar kormánynak is az a célja, hogy az uniós források áramlása folyamatos legyen, a jelen állás szerint kétséges, hogy nyáron tényleg elindulhat-e a finanszírozás a Next Generation EU keretén belül, miután az ehhez szükséges jogszabályi keretet több uniós tagállam - köztük Magyarország - még nem ratifikálta.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
15.
13:53

Magyarország még nem ratifikálta az uniós mentőcsomagot, de már költené

Az EU Bizottsága azt tervezi, hogy 2026-ig évente legalább 150 milliárd eurót vesz fel a blokk gazdaságélénkítési alapjának finanszírozására, hogy segítse az európai gazdaságot a Covid-19 világjárvány utáni kilábalásban - közölte az uniós végrehajtó testület az EUobserver szerint. Ehhez azonban a tagállami parlamenteknek is bele kell még mennie a tervbe és Magyarországon a kormány még nem ratifikálta az egyezményt.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
12:41

Igényelhetik a 45 ezer forintos támogatást a közfoglalkoztatottak

Akár meg is háromszorozhatják eddigi keresetüket a Gazdaságvédelmi Alap forrásaiból csütörtökön induló "Közfoglalkoztatásból versenyszférába" program résztvevői - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az tárca közleménye szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
12:03

Nem biztos, hogy megéri már az állami napelemes támogatásért rohanni

Az államilag támogatott napelemes beruházások aranykorának lassan vége, de a júliusi kapuzárás előtt ettől még sokan úgy gondolják, hogy talán érdemes volna a szűkülő résen mégis valahogy bejutni. Nem jó ötlet - írta meg a G7.hu

Szerző(k): Szabó M. István