távközlés

06.
18.
15:16

Bezárták az utolsó köztéri telefonfülkét Csehországban

Immár végleg a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.

Szerző(k): Domokos László
06.
08.
17:56

Jól ment itthon a Diginek

Növelte árbevételét a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. tavaly Magyarországon, 52 milliárd forintról 55 milliárd forintra, és a csoportszintű árbevétel is bővült - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
07.
19:42

Technológiai holdinggá alakul a 4iG

A 4iG szétválasztja a vállalat menedzsmentjében a stratégiai és operatív vállalatirányítási feladatköröket, amelyhez két új vezetőt is kineveztek. Az igazgatósági tagként Linczényi Aladint a vállalatcsoport holdingba szervezéséért és az ezzel kapcsolatos vállalati stratégia végrehajtásáért felelős vezérigazgató helyettesnek nevezték ki, míg a 4iG informatikai vállalatainak operatív szakmai vezetését a társasághoz most érkező Tápai Tamás látja el.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
01.
19:30

A 4iG lett a Hungaro DigiTel többségi tulajdonosa

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően lezárult az a folyamat, melynek eredményeként a 4iG Nyrt. közvetett módon 75 százalékos többségi tulajdont szerzett a Hungaro DigiTel (HDT) Kft.-ben, a régió egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában - jelentette be a 4iG.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
25.
09:36

Rekord év után tovább gyorsít a 4iG

A 4iG konszolidált árbevétele 77 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest és elérte a 15,3 milliárd forintot, miközben az adózott eredmény 566 millió forintot tett ki, amely 81 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A háttérben a csoport organikus fejlődése mellett a 4iG akvizíciós stratégiájának eredményei állnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
13.
11:47

Erős geomágneses vihar éri el a Földet, elektronikai problémákat okozhat

Az 1-től 5-ig tartó skálán 3-as erősségű erős geomágneses vihar érte és éri el a Földet szerdán és csütörtökön. Az oka egy a Napot nagyjából egy hete elhagyó úgynevezett koronakidobódás. Emiatt kimaradások lehetnek a villamosenergia-rendszerekben, a kommunikációs hálózatokra is káros hatása lehet, ahogy a Föld körül keringő műholdakat is megrongálhatja.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
18:17

Vita helyett együttműködik egymással két távközlési vállalat

Megállapodott egymással a szabadalmi viták lezárásában az Ericsson és a Samsung, és együttműködési szerződést kötöttek a szabadalmaik kölcsönös használatáról.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
12.
13:54

Akadozott a Vodafone hálózata - a cég üzent az előfizetőknek

Akik még fennakadásokat tapasztalnak, érdemes újraindítaniuk a készüléküket.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
30.
11:12

Digi-4iG felvásárlás: szeptemberig lezongoráznák az ügyletet

A Digi Communications NV tájékoztatta befektetőit és a piacot 2021. március 29-én, hogy román leányvállalata és a 4iG Nyrt., nem kötelező érvényű megállapodást kötött a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. (Digi Kft.), és a leányvállalatok, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt. megvásárlásáról.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
29.
16:46

Fontos biztonsági változások jönnek a mobilozásban

Az Európai Bizottság intézkedéseket hagyott jóvá az 5G hálózatok biztonsága érdekében.

Szerző(k): Rácz Gergő