török

05.
10.
08:20

Akinek van oltása, már ide is eljuthat

A beoltott magyarok mehetnek Törökországba - ez igaz fordítva is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
06.
23:30

Nem változtatott az alapkamaton a török jegybank

A piaci várakozásokkal összhangban változatlan szinten hagyta Törökország központi bankja az alapkamatot. A jegybank monetáris politikai bizottsága csütörtökön tartott ülésén 19 százalékon tartotta az irányadó, egyhetes repokamatot. A testület megismételte ígéretét, miszerint az infláció felett tartja a kamatszintet - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
20:38

Koronavírus: rekordon a napi halálozás Törökországban

Törökországban az elmúlt 24 órában 394 ember vesztette életét a SARS-CoV-2 koronavírus okozta Covid-19 betegségben és szövődményeiben, ami rekordnak számít a járvány kezdete óta - közölte péntek este a török egészségügyi minisztérium az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
29.
20:18

Törökország vasszigorra kényszerül a járvány miatt

Törökországban minden korábbinál szigorúbb, úgynevezett "teljes lezárás" lépett életbe május 17-ig annak érdekében, hogy az ország a SARS-CoV-2 koronavírus okozta járvány mutatóit jelentősen mérsékelve indulhasson neki a nyári turisztikai szezonnak.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
23.
19:09

A Közel-Keleten véget vetnének a tálib lázadókkal vívott vetélkedésnek

A török, az afgán és a pakisztáni külügyminiszter pénteken Isztambulban arra szólította fel az afgán béketárgyalások kapcsán a tálib lázadókat, hogy erősítsék meg elkötelezettségüket egy átfogó, és tárgyaláson alapuló konszenzus elérésében.

Szerző(k): Rácz Gergő