törökország

05.
25.
09:22

A gyengülés jó célponttá teszi Törökországot

A líra gyengélkedése olyan országok turistáinak is kedvező célponttá teszik Törökországot, amelyek nem tartoznak a gazdag nemzetek közé, legalábbis így látja egy lengyel idegenforgalmi szakember.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
10:40

Török ingatlanokba menekül az orosz és az ukrán tőke

Elképesztő mértékben megugrott a vagyonos oroszok és ukránok részéről a háború kezdete óta a kereslet a török ingatlanok iránt. A vagyonmenekítés, az összeomló török líra és a török állampolgárság megszerzése egyaránt szerepet játszhat a nagy ingatlanboomban.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
18.
19:14

Mit jelenthet Putyinnál, ha azt mondja: Van egy problémánk?

Bár egyelőre korántsem biztos, hogy Finnország és - ha úgy dönt - Svédország csatlakozhat a NATO-hoz, mert Törökország megvétózhatja a felvételüket a katonai szövetségbe, a szakértők azt találgatják, milyen válaszlépéseket tehet a Kreml, ha a két észak-európai ország belépne a katonai szervezetbe. Van néhány ötlet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
18:25

A svédek bejelentették: csatlakoznának a NATO-hoz

Finn testvérállamuk követve, hétfőn Magdalena Andersson, Svédország miniszterelnöke is bejelentette, hogy csatlakozni szeretnének az Észak-atlanti Szerződés tagjai közé. Az elmúlt hetek és napok fényében nem túl meglepő a bejelentés, de a csatlakozással nem csak függetlenségüket, identitásuk egy részét is feladják a svédek. Hiába a nukleáris fenyegetőzés, újabb kudarcot hoztak az orosz törekvések.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
16.
17:50

Bombafenyegetés ért egy utasszállítót: riasztották a magyar Gripeneket

Egy török utasszállítót ért bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit hétfő délután - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Szerző(k): Tér Diána
05.
15.
19:16

A törökök nem állíthatják meg a NATO bővítését, üzent Stoltenberg

Törökország fenntartásai ellenére sem számítanak késedelemre Finnország és Svédország várható NATO-csatlakozásában - jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az észak-atlanti szövetség külügyminiszteri tanácskozásán Berlinben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
13.
19:12

Mindenkit lehagyott a rubel idén

Az Oroszországban bevezetett tőkekorlátozások meghozták az eredményüket. A komoly szankciók ellenére a rubel legyorsulta a brazil reált is és ezzel a legjobban teljesítő deviza lett idén a dollárral szemben. Csak éppen nem nagyon lehet realizálni a nyereséget.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
13.
17:24

Megakadályozná Törökország a svéd és finn NATO-csatlakozást a kurd-kérdés miatt

Törökország meghiúsítaná Finnország és Svédország NATO-csatlakozását amiatt, hogy a török elnök szerint kurd „terroristák” vannak mindkét országban. A két ország csatlakozásához a NATO minden tagjának az egyhangú jóváhagyása lenne szükséges - írja a Bloomberg.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
05.
12:56

Törökországban 70 százalékkal nőttek az árak

Éves alapon ezúttal is brutális ütemű volt a drágulás.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
01.
17:23

Tüntetést vertek szét a török hatóságok Isztambulban

A török rendőrség 164 tüntetőt állított elő vasárnap Isztambulban egy hatóságilag nem engedélyezett, május elsejei megmozduláson - számolt be a török nagyváros kormányzói hivatalára hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel