törvény

05.
11.
15:17

Új adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály

A vállalkozásokat segítő adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek a hazai üzletei szektornak – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint az intézkedések nyomán a pénzpiacok is könnyítésre számíthatnak, és kifehéredik az eddig szabályozatlan digitális pénzpiac is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
04.
22:19

A francia nemzetgyűlés első olvasatban elfogadta a klímatörvényt

Csaknem három héten át tartó szenvedélyes viták után a francia nemzetgyűlés kedden első olvasatban jóváhagyta az Emmanuel Macron államfő által kezdeményezett klímavédelmi törvénytervezetet, amelyet elsősorban a baloldali pártok és a Zöldek bíráltak a szerintük túl szerény célok miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
21:34

Egy lépéssel közelebb kerültek a lengyelek az uniós helyreállítási alap pénzeihez

Jóváhagyta a lengyel alsóház kedden az Európai Unió 2021-2027-es költségvetési keretéhez és a 750 milliárd eurós, a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülést célzó uniós helyreállítási alaphoz fűződő saját források ratifikációjáról szóló törvénytervezetet. A törvény most a szenátus elé kerül.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
01.
16:38

Módosítani kell a Munka Törvénykönyvét a rabszolgatörvény miatt

A rabszolgatörvényként elhíresült 2018. évi CXVI. törvény két sarkalatos pontját érinti az Alkotmánybíróság döntése, amely alapján július végéig módosítani kell a Munka Törvénykönyvét - írja a 444.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
17:20

Törvény szabályozná az olasz gyerekek okostelefon-használatát

Szigorúan korlátoznák a 12 éven aluli gyerekek okostelefon- és tablethasználatát egy olasz törvényjavaslat szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
29.
17:00

Százmilliárdok új alapítványoknak - vétózhat az Alkotmánybíróság?

Hat ellenzéki párt közös beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz annak érdekében, hogy az semmisítse meg a "közérdekű vagyonkezelő alapítványok" létrehozásáról szóló törvényt. Az állam több mint harminc ilyen alapítványnak ad át ingyen több ezermilliárd forintos vagyont.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
20:50

Újabb fejlemény a Töröcskei István elnökölte hitelszövetkezet ügyében

Kedden a második előkészületi üléssel folytatódott a Zalaegerszegi Törvényszéken a folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolt Széchenyi István Hitelszövetkezet korábbi vezetőinek a bírósági meghallgatása. A mai második előkészületi ülésen meghallgatott igazgatósági tanács tagjai nem ismerték be a bűnösségüket, és nem is kötöttek alkut az ügyészséggel, így tárgyalás lesz - írja a 24.hu.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
16:14

Módosítani kellene a rokkatsági törvényt a MEOSZ szerint

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) a rokkantsági ellátásról szóló törvény módosítását javasolja - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
08:29

A kormány feltételt szabna Brüsszelnek?

A közös uniós hitelfelvételt lehetővé tevő, tavaly decemberben elfogadott uniós jogszabályt ratifikálnia kel a magyar Országgyűlésnek, amit a kormány mintha arra próbálna kihasználni, hogy a jóváhagyás elutasításával fenyegesse az EU-t.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
09:33

A közérdekű vagyonkezelő alapítványokról is dönt a parlament

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők ez idő alatt összesen 36 javaslatról dönthetnek és 26 általános vitát bonyolíthatnak le.

Szerző(k): Szász Péter