törvényhozás

04.
25.
09:33

A közérdekű vagyonkezelő alapítványokról is dönt a parlament

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők ez idő alatt összesen 36 javaslatról dönthetnek és 26 általános vitát bonyolíthatnak le.

Szerző(k): Szász Péter
04.
03.
19:31

Kiderült, ki támadta meg a Capitoliumot

Nem terrorcselekmény volt a washingtoni Capitolium elleni pénteki támadás, állítja a CNN, amelynek információi szerint a támadó a 25 éves Noah Green volt, akinek mentális problémái is voltak - írja a szabadmagyarszo.com.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
04.
16:44

Bizalmat szavazott a román parlament Ludovic Orban kormányának

Bizalmat szavazott a kétkamarás román parlament együttes ülése hétfőn a jobbközép Nemzeti Liberális Pártot (PNL) vezető Ludovic Orban kormányának. Ludovic Orban a szociáldemokrata Dancila-kabinet leváltása után kapott kormányalakítási megbízást - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
08.
28.
11:14

Brexit: atombombát robbantott a kormány (frissített)

A londoni kormány el akarja söpörni a brexit útjából a parlamentet azzal, hogy a királynő segítségével felfüggesztené a parlament működését. A lépés belpolitikai válsághoz vezet, mert ellenzői bizalmatlansági indítványt nyújthatnak be a kormány ellen.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
19:47

Nincs kegyelem: júniusban parlament elé kerül az MTA átalakítása

Május 27-ig beterjeszti Palkovics László minisztériuma az MTA átalakításához, az akadémiai kutatóhálózat leválasztásához szükséges törvénymódosításokat az Országgyűlésnek. A parlament pedig júniusban meg is tárgyalja azokat - tudta meg az atv.hu.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
13.
19:32

Orbán-csomag - további intézkedéseket ígér az államtitkár

A családvédelmi akcióterv alapdöntései megszülettek, a kormánynak most jogi formába kell ezeket öntenie. Ennek érdekében jelenleg is tart több minisztérium bevonásával a részletszabályok véglegesítése, egyes jogszabályokat pedig majd az Országgyűlésnek is el kell fogadnia - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közmédiának.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
09.
13:03

Ezekről szavaz az országgyűlés a jövő héten

Az Országgyűlés hétfőtől csütörtökig tartó négynapos üléssel zárja aktuális őszi ülésszakát. A képviselők szerdán több mint negyven javaslatról döntenek - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
12.
07.
15:53

Áder János visszadobott egy törvény

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök a jogalkotási törvény november végén elfogadott módosítását - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
12.
04.
21:35

Brexit: pédátlan eset történt Nagy-Britanniában

A londoni alsóház kötelezte kedden a brit kormányt annak a jogi útmutatásnak a maradéktalan nyilvánosságra hozatalára, amelyet a kabinet jogi főtanácsadója állított össze a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodáshoz - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
14.
19:58

Újraválasztották az amerikai szenátus vezetőit

A múlt heti félidős választások után szerdán megválasztották az amerikai szövetségi törvényhozás felsőházának, a szenátusnak a vezetőit: a republikánus párti frakció vezetője továbbra is Mitch McConnell, a demokrata pártié pedig ismét Chuck Schumer szenátor lesz.

Szerző(k): K. Kiss Gergely