túlzottdeficit-eljárás

06.
11.
16:41

Jogállamiság: az Európai Bíróság elnöke elrendelte a gyorsított eljárást

Az Európai Bíróság elnöke elrendelte a gyorsított eljárás alkalmazását Magyarország és Lengyelország ügyeiben, és kitűzte a tárgyalás időpontját is - jelentette be az Európai Bíróság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
10.
11:23

Elkezdte osztogatni ingyenkuponjait az óriás webáruház

Az eMAG megkezdte a kuponok kibocsátását felhasználói számára, amire a versenyhatóság májusi döntése kötelezte. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásai során született, hasonló kötelezettségvállalások előnyösek a fogyasztóknak és a jogérvényesítés szempontjából is fontosak.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
10.
09:52

Uniós eljárás indult Németország ellen, ami Magyarország számára is üzenetértékű

Kötelezettségszegési eljárást indított Németország ellen az Európai Bizottság, hogy garantálják az uniós jog érvényesülését. A Euronewsnak nyilatkozó jogász szerint az ügynek üzenetértéke van Magyarország és Lengyelország számára is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
09.
19:14

Visszaütött a lex Gyöngyöspata, uniós eljárás indul Magyarország ellen

A magyar jogszabályok nem felelnek meg teljes körűen a faji vagy etnikai származáson alapuló hátrányos megkülönböztetést tiltó uniós szabályoknak, ezért az Európai Bizottság felszólítja Magyarországot, hogy módosítsa az oktatás és szakképzés terén alkalmazott hátrányos megkülönböztetést szankcionáló jogszabályait.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
05.
19:00

Miért nincs még börtönben az USA volt elnöke?

Donald Trumpot, az Egyesült Államok volt elnökét egyebek mellett azzal gyanúsítják, hogy visszaélt a hatalmával és kétes üzleteket kötött, hogy csak a legsúlyosabbakat említsük, ám semmivel sem vádolták meg. Amíg hivatalában volt, bizonyos ügyekben immunitást élvezett, ám ma már csak egyszerű állampolgár, így nincs akadálya a jogi eljárásoknak ellene.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
04.
14:09

Az EU és a brit versenyjogi hatóság is vizsgálatot indított a Facebook ellen

Az Európai Bizottság formálisan is trösztellenes vizsgálatot indított a Facebook ellen, hogy kivizsgálja, a közösségimédia-cég megsértette-e az uniós versenyjogi szabályokat a hirdetéseken keresztüli adatgyűjtésekkel - közölte a brüsszeli testület pénteken.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
27.
09:01

Újabb kínos hír Paks II-ről

A Paks II. atomerőmű építésével kapcsolatos, egymással párhuzamosan folyó engedélyezési eljárások mindegyike csúszik, miközben munkaerőhiány hátráltatja a projektet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
18:06

A Fizetési Pont együttműködik a versenyhivatallal

A bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő Fizetési Pont Kft. együttműködik a Gazdasági Versenyhivatallal (GVH), amely jogsértés gyanúja miatt vizsgálatot kezdett a céggel szemben, a kft. reméli, az eljárás igazolja majd, hogy tisztességesen jártak el ügyfeleikkel.

Szerző(k): Rácz Gergő