tüntetés

06.
20.
15:45

Teljes apátiába süllyedtek az oroszok

Az oroszok úgy látják, hogy az év elején még élénk politikai hangulat az év közepére elenyészett. Az országban szeptemberben parlamenti választások lesznek, amelyek tétje, hogy megmarad-e a kormánypárt abszolút többsége a törvényhozásban.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
19.
20:33

Nagyszabású demonstrációra készülnek az egészségügyi dolgozók

Már szervezik az egészségügyi dolgozók azt a - terveik szerint - nagyszabású demonstrációt, amelyen egyebek mellett béremelést követelnek majd. Azt nehezményezik, hogy rengeteg plusz munkát rótt rájuk az új szolgálati jogviszony bevezetése, miközben a fizetések rendezése elmaradt - derül ki az ATV Híradó ripotjából. Felmérések szerint a szakdolgozók egyhatoda tervezi, hogy még ebben az évben elhagyja a pályát.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
07:00

Tüntetők közé lökött egy parkoló kocsit egy autós Minneapolisban

A rendőrség egyelőre a karambol tényét ismertette, valamint az, hogy a balesetnek halálos áldozata is van - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
14.
19:44

Többezres tüntetés a Kossuth téren a homofóbtörvény ellen

Közel tízezren gyűltek össze hétfő este a Parlament előtt, hogy tiltakozzanak az újabb kormánypárti javaslatok ellen, amelyek összemossák a pedofíliát a homoszexualitással. A demonstráció szervezői felszólítják az Országgyűlés tagjait, hogy ne szavazzák meg "a gyermekjogokat és szólásszabadságot sárba tipró törvénymódosítást".

Szerző(k): Domokos Erika
06.
08.
10:30

Újra kormányellenes megmozdulást szervez a Szolidaritás

A lengyel Szolidaritás szakszervezet tüntetést szervezett Varsóba, mert úgy látják, hogy a szénbányászat gyors felszámolása veszélyezteti az ország energiabiztonságát, energiaellátási függetlenségét.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
08.
07:52

Óvadékot kell fizetni a közúti rendezvények utáni takarításért

Június 22-től a közúton rendezvényt szervezőnek előírhatja az útkezelő azt, hogy fizessen óvadékot a takarítási költségek arányos fedezetére - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
06.
06.
17:56

Karácsony szerint a tiltakozás megtette a hatását, a kormány meghátrált

Karácsony Gergely azt javasolja az ellenzéki miniszterelnök-jelölteknek, hogy közösen írjanak levelet a kínai állami vezetőknek, amelyben világossá teszik, bármelyikük is lesz kormányfő 2022 után, nem kívánják megvalósítani a kínai Fudan-beruházást. Karácsony kormányváltás esetén pragmatikus viszonyt szeretne kialakítani Kínával, világossá téve, hogy Magyarország a nyugati politikai berendezkedés mellett kötelezi el magát.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
06.
09:46

„Inkább diákvárost, mintsem adósságot” – tüntetők a Fudanról

Különös demonstrációt tartottak az elmúlt hetekben a kormány által minden fórumon támogatott, az ellenzék által minden módon támadott Fudan Egyetem ellen. A legtöbben nem amiatt támadják az intézmény budapesti kampuszát, mert a kínai propagandától és befolyásszerzéstől tartanak, hanem ellenzik, hogy a fiataloknak olcsó lakhatást biztosító Diákváros terhére építenék azt meg, valamint aggasztónak tartják, hogy az állam eladósodik Kína felé, hogy egy kínai egyetem épüljön kínai cégek által. Riport a szombati tüntetésről és a résztvevők gazdasági aggályairól.

Szerző(k): Nagy Martin
06.
05.
21:01

Ezrek tüntettek a kínai Fudan Egyetem ellen és a Diákváros mellett

Békésen zajlott a szombat esti tüntetés a Budapestre tervezett Fudan Egyetem és egyben a Fidesz politikája ellen, a Telex összefoglalója szerint az eseményen több ezer ember vett részt.

Szerző(k): Szász Péter
06.
04.
07:31

Kényszerrel vallhatott maga ellen Protaszevics

A fehérorosz újságíró az állami tévében ismerte el államellenes tevékenységét és ígérte meg, hogy megváltozik.

Szerző(k): Szabó Dániel