tőkebeáramlás

01.
30.
10:58

Japán autóipari cég jöhet Magyarországra

Újabb jelentős autóipari cég, a visszapillantó tükröket gyártó japán Murakami-csoport indíthat beruházást Magyarországon. A sajtóértesülést a vállalat nem erősítette meg.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
14.
14:50

MNB: jelentős volt az uniós tőkebeáramlás

Tavaly novemberben 877 millió euró folyt be az Európai Unió tőke átutalásaiból, és a folyó fizetési mérleg 271 millió euró többletével együtt az ország nemzetközi pénzügyi pozícióját jellemző - a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt - finanszírozási képesség a külfölddel szemben 1,143 milliárd euróra rúgott egyetlen hónapban - derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataiból az MTI híre szerint.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
13.
14:27

Románia már nem vonzó a külföldieknek?

Az idei első kilenc hónapban 6,26 százalékkal, 4,237 milliárd euróra csökkentek a külföldi közvetlen tőkeberuházások Romániában a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte szerdán a román nemzeti bank az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
20.
12:46

Lenyúltak a lengyelek egy nagy Opel-fejlesztést

Az Opel Lengyelországba viszi következő régiós fejlesztését, ottani gyárát bővíti több száz új munkahelyet teremtve. A beruházás nyomán szállítójárművek is készülnek majd az üzemben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
17.
13:46

Kiderült, honnan jön a legtöbb tőke az Európai Unióba

A korábbi évekkel ellentétben már nem az Egyesült Államokból, hanem Kanadából és Svájcból érkezett a legtöbb közvetlen külföldi tőkebefektetés (FDI) tavaly az Európai Unióba - idézi az Eurostat jelentését az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
10:56

Jelentősen csökkentek a közvetlen külföldi beruházások a világban

Tavaly jelentősen, 27 százalékkal csökkentek a közvetlen külföldi beruházások (FDI) a világon, miután a megelőző évben 16 százalék volt a visszaesés - áll az OECD jelentésében, amely szerint a tavaly Magyarországra érkezett FDI csaknem megduplázódott.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
04.
21:24

Állampapírba terelnék a magyarok készpénzállományát

Magyarország tőkemegtartó képessége a legerősebb a régióban - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke csütörtökön Budapesten, a Portfolio.hu Budapest Economic Forum 2018 című konferenciáján.

Szerző(k): Szász Péter
09.
05.
07:08

Nagy csapás sújthat le - Magyarország az egyik célpont

A feltörekvő országokat a közgazdasági tankönyvekben leírt szabályoknak megfelelő válság fenyegeti, a török és az argentin pénzpiacok megrázkódtatásai az elmúlt hetekben az előszelei voltak ennek – állítja egy szakérő. A gazdasági vihar, ha kitör, Magyarországot is elérheti.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
15.
17:51

Akciótervet készít a kormány, hogy beruházásokat szerezzen

Akciótervet dolgoz ki a kormány annak érdekében, hogy Magyarország még vonzóbb célpont legyen a beruházások számára, amelyek megnyeréséért globális szinten intenzív verseny folyik - tájékoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumának résztvevőit az MTI híre szerint.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
07.
07:07

Az olcsó helyi munkaerő már nem elég - nagy bajba kerülhet, aki erre épít

Nagyot estek a világon a közvetlen külföldi befektetések (FDI) 2017-ben és bár idén némi javulás várható, a pozitív várakozásokat komoly kockázatok is fenyegetik - derül ki az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának (UNCTAD) legfrissebb jelentéséből. Magyarországon a beáramló FDI szempontjából látható javulás 2016-hoz képest, de a tavalyi érték messze elmarad a 2012-es szinttől.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna