tőzsde

04.
16.
18:25

Jól zárta a hetet Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 370,90 pontos, 0,87 százalékos emelkedéssel, 42 997,61 ponton zárt pénteken.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
17:58

Fontos információt kaptak a Telekom befektetői

A Magyar Telekom igazgatóságának döntése alapján a társaság a részvényeseknek 15,311 milliárd forint osztalékot fizet ki, az osztalékfizetés első napja június 2-a.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
09:51

Súlyos bajok vannak az egyik tőzsdei cégnél: feljelentést tett az MNB

Az MNB mától felfüggesztette az OTT-ONE Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó hiányosan – lényegi, a megítélését potenciálisan érintő információt elhallgatva – tette közzé, hogy könyvvizsgálója visszaadta megbízását. A jegybank jelenleg feljelentést is tett.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
15.
20:01

Jó napjuk volt a tőzsdéknek

Fordulat történt csütörtökön, mivel több nap után ez volt az első, amikor a BÉT nem teljesített alul az európai részvénypiacokhoz képest - véli Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
19:16

Lassú kilábalást vár a Mol vezére

A Mol meg tudta őrizni stabil pénzügyi helyzetét tavaly is, és felismerte, hogy kisebb-nagyobb stratégiai módosításokat kell végrehajtania működési modelljén - mondta az MTI szerint Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a közgyűlés utáni online sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
17:20

Jó adatok húzzák az amerikai tőzsdeindexeket

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók a gyorsjelentési szezon erős kezdésének és a gazdaság fellendüléséről tanúskodó friss makroadatoknak köszönhetően - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
16:29

Ha ez bejön, az OTP-leány lesz a legnagyobb bank Szlovéniában

Magyarország legnagyobb bankja, az OTP tárgyalásokat folytat a szlovén Nova KBM bank amerikai tulajdonosaival, az Apollo magántőke alappal, hogy mintegy egymilliárd euróért megvásárolja Szlovénia második legnagyobb bankját. Nem hivatalos információk szerint még nem született végleges döntés. Egy esetleges vásárlással a bank Szlovénia legnagyobb bankjává válna.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
15:28

Nagy áttörés történt bitcoin-fronton

Szerdán végre bevezették a tőzsdére az első bitcoin-tőzsde részvényeit, a befektetők elképesztő összegeket adtak a részvényekért. A nehézsúlyú bankokkal van egy ligában a Coinbase értéke.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
13:16

A BlackRock már 9000 ezer milliárd dolláron ül

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője csütörtökön 16 százalékos profitnövekedésről számolt be az első negyedévben, mivel a befektetők több pénzt áramoltattak a különféle alapjaiba, és a díjbevételek is megugrottak. A cég kezelt vagyona felfoghatatlan mennyiségű 2 701 080 milliárd forintos szintre hízott.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
13:10

Szép osztalékot fizet a Mol

A Mol-csoport igazgatósága rendhagyó ülés keretében 75,87 milliárd forint osztalék fizetéséről döntött csütörtökön - közölte a vállalat az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel