tajvan

05.
23.
16:45

Újabb ukrajnai háborút vizionált az amerikai elnök

Mintha kissé kuszává vált volna az Egyesült Államok politikája Tajvannal kapcsolatban az ukrajnai háború hatására: mást mond az ország elnöke, mint az irányítása alatt álló Fehér Ház stábja. A külpolitika terén nagy tapasztalatokkal rendelkező államfő kifejezetten harciasra vette mondandóját, miközben az ellenfél ezúttal nem Ororszország.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
17.
17:20

Háborúellenes tüntetést tartottak Tajpejben is

Tajvan fővárosában élő ukránok és támogatóik tüntettek vasárnap az orosz megszálló erők által Ukrajnában, a civilek ellen elkövetett mészárlások miatt.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
16.
14:24

Kína izmozást tartott az amerikai küldöttség látogatásakor Tajvan vízein

A kínai hadsereg hadihajókat és vadászgépeket küldött a Kelet-kínai-tengerre és a Tajvan környéki területre.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
11.
14:58

Megtévesztéssel és kémkedéssel próbál tajvani chiptechnológiához jutni Kína

A koronavírus-járvány jelentős chiphiányt okozott világszerte, ezért még inkább felértékelődött Tajvan szerepe a félvezetők gyártásában, a helyi hatóságok pedig mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák Kína arra irányuló próbálkozásait, hogy megszerezze a technológiát a szigettől.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
03.
25.
19:54

Csendben kivárják a háborút az ázsiai cégek

Az európai és egyesült államokbeli cégóriásokkal szemben, az ázsiai márkák sokkal óvatosabbak az orosz piac otthagyásával. Míg nyugati vetélytársaik gyorsan és tömegesen jelentették be elvándorlásuk, addig az ehhez hasonló "aktivista" magatartás korán sem ilyen jellemző, még az egyébként nyugati berendezkedésű keleti országok cégeinél sem.

Szerző(k): Sasvári Marcell
03.
24.
08:42

A külföldi befektetők menekülnek Tajvanról az ukrajnai orosz inváziót követően

Az elmúlt hónapban Oroszország ukrajnai inváziója felerősítette az aggodalmakat azzal a kockázattal kapcsolatban, hogy Kína növelheti katonai erejét Tajvan ellen, ami egyes elemzők szerint a tengerentúli befektetők példátlan mértékű elvándorlását váltotta ki.

Szerző(k): Molnár Csaba
03.
09.
18:31

Tajvan időt nyert az orosz-ukrán háborúval, Kínát meglephette a Nyugat fellépése

Az amerikai hírszerző ügynökségek szerint az Oroszország ukrajnai inváziójára adott nemzetközi reakció és Moszkva ottani korai katonai problémái valószínűleg megálljt parancsolnak Kínának Tajvan elfoglalására irányuló törekvésében - írja a WSJ.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
07.
07:33

Japán is beszáll - az ukránok oldalán

Konkrét, ölésre képes eszközöket nem, de védelmi eszközöket, köztük rohamsisakokat és golyóálló mellényeket is küld Japán az orosz-ukrán háborúba, Ukrajnának - adta hírül a dpa hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
24.
21:21

Miközben Ukrajnára figyel a világ, kínai repülőgépek sértették meg Tajvan légterét

A tajvani légierő csütörtökön közölte, hogy kilenc kínai repülőgép sértette meg a légvédelmi zónáját - közölte a tajvani védelmi minisztérium, ugyanazon a napon, amikor Oroszország megszállta Ukrajnát, a Tajpejben nagy figyelemmel kísért válságot.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
18.
21:29

Kína lerohanhatja Tajvant, amíg az orosz-ukrán konfliktusra figyel a világ

Joseph Wu tajvani külügyminiszter szerint Kína - kihasználva, hogy a világ az ukrajnai orosz invázió veszélyével foglalkozik - lerohanhatja Tajvant. Az ország ezért teljes készültségben van.

Szerző(k): Szabó Dániel