tartalék

05.
07.
08:55

Aranyba és jenbe menti Moszkva a tartalékait

Átalakította az orosz jegybank az orosz arany- és devizatartalék szerkezetét. Az aranynak és a jennek jelentésen emelték látványosan az arányát, melynek eredméyeként tavaly harmadával csökkent a jegybank vesztesége - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
30.
23:42

Nem fizet osztalékot az Opus

Nem fizet osztalékot az Opus Global Nyrt., a több mint 6,966 milliárd forintos adózott eredmény a közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatóság döntése alapján eredménytartalékba kerül - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett beszámolóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
27.
22:31

Tabu lett a román aranytartalék bolygatása

A román parlament alsóháza ügydöntő jogkörrel kedden elutasította az aranytartalék hazaszállításáról rendelkező törvénytervezetet, amelyet Liviu Dragnea, a román ellenzéki szociáldemokraták volt elnöke terjesztett be - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
07.
10:20

Még több aranyat halmoz fel az MNB

Az MNB 31,5 tonnáról 94,5 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát - jelentette be a jegybank.

Szerző(k): Domokos László
02.
26.
10:02

Megfelezte az Erste profitját a járvány

Az Erste csoport nyeresége 783 millió euró lett, alig a fele lett a 2019-esnek főleg az értékvesztések miatt. Minden más mutató stabil viszont, a menedzsment osztalékot is fizetne.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
11.
11:33

Lesz elég bicikli Magyarországon?

A vendéglátósok ismert gondjai mellett kevesebb szó esik egy másik ágazat, a kerékpárüzlet mizériáiról a koronavírus járvány miatt. Itt nem a kereslettel, hanem a kínálattal van a gond, ami sok bosszúságot okoz a biciklizés szerelmeseinek, és úgy tűnik, egyelőre nem számíthatnak jó hírekre.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
06.
12:50

Leapasztotta a kormány a Járvány Elleni Védekezés Központi tartalékát

A kormány a Járvány Elleni Védekezés Központi tartalékából 112 milliárd forintot csoportosított át, jutott belőle az egyetemeknek is.

Szerző(k): Németh Géza
11.
25.
12:03

Enyhítésről döntöttek, fizethetnek a bankok

Az Európai Központ Bank (ECB) várhatóan enyhít eddigi szigorán, s az eurózóna bankjai jövőre visszatérhetnek az osztalékfizetésekhez. Azért nem tér vissza a járvány előtti szép világ

Szerző(k): Lovas-Romváry András
10.
16.
10:40

Figyelmeztet az MNB: veszélyben lehet az ügyfelek pénze az egyik életbiztosítónál

Gondok vannak a Novis biztosító tartalékaival. Magyarországon mintegy 20 milliárd forintnyi díjat szedett be a társaság, amelynek termékeit főleg a Brokernet utódja, a Quantis értékesítette.

Szerző(k): Herman Bernadett
09.
26.
09:44

Hatalmas veszteségről számolt be a Hableány tulajdonosa

Több 100 millió forintos veszteséget szenvedett el tavaly a Hableányt tulajdonló Panoráma-Deck Kft. A deficit legnagyobb része céltartalék, amelyet a későbbiekben felmerülő költségekre csoportosítottak át.

Szerző(k): Szász Péter