tb

10.
15.
07:18

Koronavírus: a világ megérkezett a 240 milliós fertőzöttségi szinthez

Frissítette a globális koronavírus fertőzési és halálozási adatait a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem: a fertőzöttek száma meghaladja a 239,5 milliót, a halálos áldozatoké a 4,88 milliót a világon

Szerző(k): Szabó M. István
10.
11.
16:56

Kína máris megnyerhette a kiberháborút

Kína máris behozhatatlan előnyre tett szert a mesterséges intelligencia területén, és az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma még mindig elavult dolgokra költi a pénzét. A Pentagon egyik fontos, e területért felelős vezetője lemondott tiltakozásul és kitálalt a sajtónak.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
30.
07:06

Elfogyott a felügyelet türelme: szigorít a biztosítási piacon

Az alkuszok elég időt kaptak már arra, hogy felkészüljenek az uniós direktíva alapján az ügyfelek érdekeit képviselő értékesítésre. Az MNB-nek kezd elfogyni a türelme, a magasabb jutalék nem állhat szemben az ügyfelek szempontjaival. A minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításokat (mfo) pedig értékesíteni kell, ha kimarad a kínálatból, az a felügyelet szerint szakmai műhiba.

Szerző(k): Herman Bernadett
09.
29.
14:06

Fontos változás lép életbe októbertől az egyik nyugdíjbiztosítónál

Október 1-jétől a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. átveszi a korábban a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület által kezelt, nagyságrendileg 1 milliárd forintnyi biztosítási szerződésállományt. A legnagyobb részben nyugdíjbiztosítási szerződések tulajdonosai az átruházással automatikusan a CIG Pannónia Életbiztosító ügyfeleivé válnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
09.
28.
11:47

Banki engedélyt szerzett a Revolut, de van egy kis bökkenő - figyelmeztet az MNB

A Revolut első európai bankjának szolgáltatásai Magyarországon is elérhetővé váltak. A cég azon magyarországi ügyfeleinek, akik a Revolut Bank szolgáltatásra váltanak, betétbiztosítást is kínál. Ha viszont gond lenne, Litvániában kell a felügyelethez fordulni.

Szerző(k): Herman Bernadett
09.
24.
14:20

Négy új Gyurós Tibor-díjas van

Sárváron adták át az idei év Gyurós Tibor-díjait, mely az informatikai szektor legrangosabb elismertése. Az Informatikai Vállalatok Szövetéségének (IVSZ) konferenciáján menedzsert, pedagógust, innovációt és az év digitális projektjét ismerték el.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
24.
11:27

Akkor vannak elemében, ha tényleg mindenki ugyanazt kérdezi

A robotokkal olykor már elégedettebbek az ügyfelek, mint a hús-vér ügyfélszolgálattal, és az utóbbi időszakban a chatbotok mellett a céges belső kommunikációt digitalizáló megoldások is jelentősen felértékelődtek. A vonat már fütyült, ott vagyunk a peronon, de azért izgulok, hogy helyjegyünk is lesz-e – jellemezte a forrásban lévő piacot és egyúttal a Talk-A-Bot helyzetét is a cég ügyvezetője. Deliága Ákost kérdeztük.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
23.
12:04

Több biztosításra van szükség Magyarországon

A biztosítókat nem viselte meg komolyabban a járvány, de a GDP-arányos díjbevétel a szektorban még mindig alacsony - közölte az MNB. A jegybank elvárja az alkuszoktól, hogy fogyasztóbarát otthonbiztosításokat értékesítsenek.

Szerző(k): Herman Bernadett