tech

10.
26.
16:59

Hosszú távú együttműködést kötött a Huawei és az ITM

Az oktatás digitális átalakítását, az 5G és a vezetékes hálózatok fejlesztését, valamint az okosváros megoldásokat is magában foglaló hosszú távú együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója kedden Budapesten, a vállalat által rendezett konferencián.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
25.
08:29

Nagy bajban a Samsung, veszélyben a csúcskategóriás mobileladások

A koreai cég az orosz bíróság döntése értelmében szabadalmat sértett, megtiltották több termékének forgalmazását.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
23.
20:02

Nincs menekvés az internetes átverések elől

Az Egyesült Királyságban forintban fejenként milliós nagyságrendű veszteséget okoznak az internetes átverések az óvatlan felhasználóknak, az USA-ban összesen több mint ezermilliárd forintot buktak az átvert emberek tavaly, és ismerve a csalók sikerének összetevőit nem számíthatunk javulásra.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
23.
18:59

A leggazdagabbak új játéka: a környezetbarát szuperjacht egy ültetvénnyel

A 3deluxe nemrég mutatott be egy új szuperjacht-koncepciót a Monacói Yacht Show-n, amely gyakorlatilag egy nyílt tengerre alkalmas úszó kert. A "paradicsomi biotópként" emlegetett hajó egy üvegházzal és zöldségeskerttel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a fedélzeten élők az óceánból fogott friss halakkal együtt teljesen önfenntartó életet éljenek.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
23.
18:23

Új űrállomást építenek turistáknak és a NASA-nak

A Lockheed Martin, a Nanoracks és a Voyager Space partnerségi megállapodást kötöttek, hogy 2027-re egy állandó személyzettel rendelkező kereskedelmi űrállomást építenek. A Starlab nevű platform az amerikai kormány és a magánipar számára lesz elérhető - írja a New Atlas.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
23.
17:10

Agyi implantátumként működő mesterséges retina adhatja vissza a vakok látását

A spanyolországi Miguel Hernández Egyetem (UMH) kutatói olyan mesterséges retinát fejlesztettek, amely lényegében egy a látóideget stimuláló implantátum. Már állatokon és emberen is sikerrel tesztelték a technológiát, most további önkénteseket toboroznak a kutatáshoz. A tesztalany több mint tíz év után látott bármit is.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
23.
16:11

Látványos infografikán a mobiltelefon-piac teljes átalakulása

Miközben 2010 áprilisában senki nem hitte volna el, hogy a mobiltelefon-piac legnagyobb szereplője, a Nokia gyakorlatilag elmerül a süllyesztőben, úgy most a Samsung és az Apple bukása lenne meglepő. Egy historikus adatokból álló videó érdekes tanulságokat tartogat.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
23.
14:38

Fából készült akkumulátor hozhatja el a megváltást az energiapiacon

A nagyobb teljesítményt nyújtó és biztonságosabban működő akkumulátorok kifejlesztése érdekében a kutatók azon dolgoznak, hogy a mai lítiumion-akkumulátorokban általánosan használt folyadékokat szilárd anyagokkal váltsák fel. A Brown és a Marylandi Egyetemek közös kutatócsoportja most egy olyan új anyagot fejlesztett ki a szilárdtest-akkumulátorokban való felhasználásra, amely egy valószínűtlen forrásból származik: fákból.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
22.
16:10

Nagyot robbantott a Netflix, még több előfizető csatlakozhat

A Squid Game rekordmagas nézettséget hozott a videostreaming-piac vezető szereplőjének, amivel a szolgáltatás történetének egyik legeredményesebb alkotása lett. Ezért a vállalat jelentős összegeket tervez költeni a tengerentúli tartalmakra, valamint idővel videojáték-adaptációk is készülhetnek a sikeres műsorokhoz.

Szerző(k): Nagy Martin
10.
22.
15:18

Nagy löketet adott a Google Pay, így költenek a magyarok

A tavaszi bevezetés óta eltelt hat hónapban a bank ügyfelei 6 milliárd forintot költöttek a GPay segítségével - közölte a K&H Bank. Az első félévben két számjegyű növekedés jellemezte a tranzakciók számát és értékét egyaránt a hivatalos jegybanki adatok szerint.

Szerző(k): Rácz Gergő